hirdetés
hirdetés

El a kezekkel a Brussels Airlines-tól!

Mintegy száz belga vállalat hétfőn nyílt levélben arra kérte a Lufthansa német légitársaság vezetőségét, hogy ne gyengítse a Brussels Airlines pozícióit, és hagyja Belgiumban a 2016-ban tulajdonába került belga légitársaság székhelyét - közölte a La Libre Belgique belga napilap hétfőn.

hirdetés

A tájékoztatás szerint a nyílt levelet aláíró belga cégvezetők szerint az egykori belga légitársaság brüsszeli székhelye jelentős stratégiai előnyökkel jár Belgium számára az export és import tekintetében.

Véleményük szerint a székhely áthelyezése Németországba negatív gazdasági hatása mellett számos munkahely megszűnéséhez vezetne. A Lufthansának inkább megerősíteni kellene a belga légi cég brüsszeli központját, mivel földrajzi elhelyezkedése kiváló kapcsolatot biztosít tengerentúli és az európai kontinensen található kereskedelmi úti célok között - mutattak rá.

Emlékeztettek arra, hogy korábban a Lufthansa úgy nyilatkozott: Brüsszel fontos átszállási pont, ezért tovább kívánják fejleszteni a belga főváros elérhetőségét.

A napilap beszámolója szerint a német légitársaság hétfőn megvált az érdekeltségébe tartozó belga légitársaság ügyvezető és gazdasági igazgatójától. Pozíciójukat március végéig töltik be.

A dolgozói szakszervezetek attól tartanak, hogy a belga légi cég pozíciójának csökkenése több tucat munkahely elvesztését eredményezheti. A cikk szerint a szakszervezetek cselekvési programot dolgoznak ki, és készen állnak a sztrájkra, "szükség esetén a repülőgépek a kifutópályán maradnak" - fogalmaztak.

A Deutsche Lufthansa AG 2016 decemberében egyezett meg az SN Airholding minden részvényesével a Brussels Airlines teljes átvételének feltételeiről, amelyet követően 100 százalékos tulajdonosa lett a belga légitársaságot működtetető SN Airholdingnak.

A Brussels Airlines 2018-tól teljes mértékben integrálódik a Lufthansa Csoportba, és a Eurowings Csoporton belül repül majd. 

A brüsszeli központú Brussels Airlinest az egykori, 88 éves Sabena belga légitársaság megszűnése után négy évvel, 2005-ben alapították. A Brussels Airlines-nak 3500 alkalmazottja van, jelenlegi 42 rövid és közepes távolságon közlekedő repülőgépének, illetve a hosszú távú utakon használt kilenc Airbus A330-asának köszönhetően a légitársaság a közelmúltban jelentősen növelte utaslétszámát. 2013 és 2015 között 7,5 millió utast szállított.

A korábbi bejelentés szerint a légitársaság a felvásárlást követően még legalább két évig használja majd a Brussels Airlines nevet, 2018-tól a Brussels Airlines márkanevet a Eurowings Csoport tagja megnevezés egészíti majd ki.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai