hirdetés
hirdetés

Ennyi utasra számít a Budapest Airport szeptemberben

Szeptember 1-től minden érkező utas okmányellenőrzésen és egészségügyi vizsgálaton esik át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Azoknak a külföldieknek, akik nem léphetnek be az országba, a tranzitban helyeztek el tábori ágyakat. Az utazási korlátozások bevezetése miatt a tavaszi szintre esik vissza az utasforgalom, a Budapest Airport a közleménye szerint kevesebb mint háromezer utasra számít naponta.

hirdetés

A hatóságokkal együtt a Budapest Airport bevezette a szükséges intézkedéseket a szeptember 1-től életbe kormányrendeletben meghatározott szabályoknak megfelelően, a Liszt Ferenc-légikikötő felkészült a helyzet kezelésére – közölte az AIRportallal az üzemeltető cég. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság a járatok minden utasát okmányellenőrzésnek, illetve – a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltatójának közreműködésével – kötelező testhőmérséklet-mérésnek veti alá a határellenőrzési pontnál. Mivel az országba történő belépés előtt – a kormányrendeletnek megfelelően – az utasok részletes kikérdezése és az adatfelvétel zajlik, az okmányellenőrzés a korábbinál több időt vesz igénybe. A Budapest Airport és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság arra kéri az utasokat, hogy a beléptetési folyamat gördülékenysége érdekében utazás előtt töltsék ki a Budapest Airport weboldalára szeptember 1-én felkerülő új Karanténűrlapot, és a határellenőrzés alkalmával adják át a jelenlévő hatósági személynek. A Budapest Airport a Repülőtéri Rendőri Igazgatósággal együtt felkészült a határellenőrzés végrehajtására. A minél zökkenőmentesebb folyamat érdekében az okmányellenőrzés a 2-es terminál három különböző pontján történik.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér folyamatosan fogad és indít járatokat. A repülőtér üzemeltetőjének prognózisa szerint a kormány által bejelentett, szeptember 1-től életbe lépő beutazási korlátozások várhatóan hasonlóképpen fogják befolyásolni az utasforgalmat, mint ahogyan az március közepe és június között történt. Már látható, hogy a bejelentés óta számos légitársaság törölte járatait a következő időszakra, ezért az utasszám tekintetében a korábbi korlátozások során tapasztalt szintre számít az üzemeltető: ez napi 3000 alatti utasszám lehet, míg szeptemberben általában napi 50 000-nél is több utast kezel a repülőtér.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai