hirdetés
hirdetés

Felújítás a Fiumei út, Népszínház utca és Orczy tér között

2018. október 14-étől, vasárnaptól várhatóan december közepéig módosul a 24-es, a 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A és a 62-es villamos közlekedése, mert a BKV Zrt. a Fiumei úton az Orczy tér és a Teleki László tér között pályafelújítást végez. 

hirdetés

A felújítás ideje alatt a villamosok a külső végállomásuktól az Orczy térig, illetve a Fiumei útig viszik az utasokat, az Orczy tértől a Blaha Lujza térhez, valamint a Keleti pályaudvarhoz villamospótló autóbusszal lehet eljutni. A belvárosból Kőbányára az Örs vezér teréig utazva az M2-es metrót és a korlátozás ideje alatt a megszokottnál sűrűbben közlekedő 9-es buszt is érdemes igénybe venni. A gépkocsival közlekedőknek a Fiumei úton korlátozásokra kell számítaniuk.

A villamosvágány felújítását az Orczy tér és a Teleki László tér között végzi a BKV Zrt. Ezen a villamospálya-szakaszon kiemelkedően nagy a forgalom és a terhelés nap, mint nap: nemcsak a 24-es, a 28-as, a 37-es és a 62-es villamos menetrend szerinti útvonala, de többek között a Nagykörúton közlekedő Combino villamosok is ezen a vonalszakaszon közelítik meg, illetve hagyják el a kocsiszínt. Az érintett szakasz bonyolult vágányhálózatán számos úgynevezett kitérő és átszelés található, amelyek üzembiztos működése elengedhetetlen a biztonságos közlekedés fenntartásához.

A vágányok építésének munkaterülete miatt a Fiumei úton irányonként egy sáv lesz járható a kivitelezés teljes időtartama alatt a Népszínház utca és az Orczy tér között.

A sávok számának csökkenése miatt megszűnik a Fiumei útról a Kőbányai útra vezető balra kanyarodó sáv az Orczy téren, így a csomópontban csak egyenesen lehet majd tovább haladni. A megszűnő balos kapcsolat helyett az Orczy úton, a benzinkútnál található balra fordulási lehetőség használható.

A korlátozások miatt nem lehet majd balra befordulni a Fiumei útról a Salgótarjáni utcára sem, így a Salgótarjáni utca csak az Orczy tér felől lesz megközelíthető. A Baross tér felől érkezők így az Orczy teret körbejárva érhetik el a Salgótarjáni utcát.

A Népszínház utca és a Magdolna utca torkolatát keresztező vágányokat külön ütemben építik át, így az egyik torkolat mindig le lesz zárva, és csak a másik lesz használható; a kivitelezés első ütemében a Magdolna utca torkolata lesz lezárva, és a Népszínház utca torkolata lesz használható. A Fiumei útról a Népszínház utcába vezető balos kapcsolat a kivitelezés teljes időtartama alatt változatlanul működni fog.

Közlekedési rend október 15-étől, hétfőtől december közepéig, a felújítás idején

A 24-es villamos rövidített útvonalon közlekedik a Közvágóhíd H és az Orczy téri ideiglenes végállomás között; a Keleti pályaudvar M (Mosonyi utca) és az Orczy tér között 24-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik.
A 28-as és a 28A villamos rövidített útvonalon közlekedik az Orczy tér és Izraelita temető, illetve az Új köztemető (Kozma utca) között.
A 37-es és a 37A villamos rövidített útvonalon közlekedik a Magdolna utca és Új köztemető (Kozma utca), illetve Sörgyár között.
A 62-es villamos nem közlekedik. Rákospalota, MÁV-telep és Kőbánya alsó vasútállomás megszokottnál sűrűbben közlekedő 62A villamos pótolja.
A 9-es autóbusz hétköznapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban sűrűbben közlekedik.
A 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A és 62-es villamosok helyett Blaha Lujza tér M és az Orczy tér között 28-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik. 

(forrás: BKK)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai