hirdetés
hirdetés

Hónap végétől fontos info jön a hazai benzinkutaknál

Szeptember végétől minden üzemanyagkútnál fel kell tüntetni, hogy az adott üzemanyag fajtából mennyibe kerül 100 kilométernyi út megtétele. A kiszámítás alapja egy fiktív autó fogyasztása, illetve a NAV által megadott üzemanyag árak alkalmazásával történik.

hirdetés

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter Magyar Közlönyben megjelent rendelete tartalmazza a fajlagos üzemanyag-költségek kötelező összehasonlítását, adja hírül a napi.hu portál.

Azt, hogy 100 kilométernyi út megtétele a különböző üzemanyagokkal mennyibe kerül, legalább a kútoszlopoknál vagy az üzemanyagtöltő állomást kiszolgáló kereskedelmi egység területén kell feltüntetni. Az átlagos fogyasztást minden negyedév végén frissíteni kell, tehát az nem követi az üzemanyagok árainak gyakori változásait. Minden negyedév végén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által, a honlapján közzétett fogyasztási norma szerinti - üzemanyag költségelszámolással kapcsolatosan alkalmazandó - üzemanyagárakat kell figyelembe venni.

A 100 kilométerre jutó üzemanyag költség kiszámítása úgy történik, hogy a fajlagos fogyasztást kell megszorozni az adott üzemanyag egységárával. 

A rendelet szeptember utolsó napján lép hatályba.

A teljes cikk megtalálható: ITT

 

 

 

(forrás: napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai