hirdetés
hirdetés

Idén először került bele a TOP10-be légitársaság - de ez nem dicsőség

A Ryanair fapados légitársaság volt az egyik legjelentősebb szén-dioxid-kibocsátó Európában a tavalyi évben, derült ki az Európai Unió adatsorából

hirdetés

Az Európai Bizottság a globális éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében minden évben közzéteszi a legtöbb szén-dioxidot kibocsátó erőművek, üzemek és légitársaságok listáját - ugyanis ezek járulnak hozzá egyedi nagy szennyezőkkel a legnagyobb mértékben a felmelegedéshez. A tavalyi év volt az első alkalom, hogy a legnagyobb szén-dioxid-kibocsátók tízes listáján már nemcsak szénerőművek szerepeltek, hanem egy légitársaság is: az Írországban bejegyzett Ryanair.

fotó:123rf

A fapados légitársaság egyelőre az utolsó, tizedik helyre került a rangsorban hét németországi, egy bulgáriai és egy lengyel szénerőmű után. A Ryanair kibocsátása 6,9%-kal emelkedett - miközben a cég azt kommunikálja, hogy egyre környezettudatosabb. Ezt arra az adatra alapozzák, hogy a megtett kilométerek alapján egy utasra eső szén-dioxid-kibocsátás az összes európai légitársaság közül náluk a legalacsonyabb – egyszerűen csak annyira nagy a cég forgalma, hogy abszolút értékben náluk jön ki a legnagyobb kibocsátás.

 

(forrás: Index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai