hirdetés
hirdetés

Indiai gép balesete leszállás közben

Balesetet szenvedett az Air India Express Boeing 737-800-as repülőgépe Indiában. A repülőgép Dubajból tartott a dél indiai Kozhikode Nemzetközi Repülőtérre.

hirdetés

Az IX 1344-es járatot teljesítő Boeing 737-800-as esős időjárásban érkezett a repülőtérre, és a 10-es jelű futópályára végrehajtott leszállást követően nem tudott megállni a nedves betonfelületen. A repülőgép a futópálya végén túlfutott, és ezt követően egy meredek rézsű alján állt meg, a 737-es orr része leszakadt a gép törzséről, az AirPortal értesülése szerint.

A repülőgép fedélzetén 174 utas, 10 kisgyermek és 7 fős személyzet tartózkodott az Air India Express közlése szerint, többen is megsérültek a balesetben. 

Az indiai News 18 portál első értesülései szerint az egyik pilóta és két utas életét veszítette, de az áldozatok száma folyamatosan növekszik, még több embert keresnek a mentőcsapatok a gép roncsai között. A BBC legfrissebb értesülései 16 áldozatról szólnak.

Az Aviation-Safety.net információi szerint a baleset a második megközelítést követően történt, az első leszállási próbálkozást megszakította a személyzet.

A balesetben érintett VT-AXH lajstromjelű repülőgépet 2006 novemberében gyártották, 13 éves és 9 hónapos volt.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai