hirdetés
hirdetés

Jelentősen nőtt a kolozsvári repülőtér utasforgalma

Csaknem ötven százalékkal, 2,69 millióra nőtt tavaly a kolozsvári repülőtér utasforgalma a 2016-os évhez mérten.

hirdetés

David Ciceo, a Románia második legnagyobb légikikötőjének számító kolozsvári repülőtér igazgatója elmondta: 22 százalékkal 82 600-ra nőtt a charterjáratokat igénybe vett turisták száma, akik főleg Törökországba, Görögországba és Egyiptomba utaztak.

Úgy vélte, még jelentős növekedési potenciálja van a repülőtérnek, ugyanis egész Erdélyt kiszolgálják, de hozzátette, egyre élesebb a versenyhelyzet. A kolozsvári repülőtérről jelenleg 20 országba, 45 célállomásra lehet utazni.

Célul tűzték ki a légikikötő infrastruktúrájának fejlesztését, hogy 2032-ben már 7 millió utast szolgáljanak ki. Az egyik legfontosabb fejlesztés a kifutópálya meghosszabbítása, ennek érdekében el kell tereljék a Szamos folyót.

A kolozsvári repülőtérről jelenleg 20 országba, 45 célállomásra lehet utazni / forrás: commons.wikimedia.org
A kolozsvári repülőtérről jelenleg 20 országba, 45 célállomásra lehet utazni / forrás: commons.wikimedia.org

A romániai repülőterek utasforgalma az elmúlt években dinamikusan fejlődött azt követően, hogy több diszkont légitársaság új járatokat indított.

Románia legnagyobb repülőtere a bukaresti Henri Coanda, amelynek 2016-ban csaknem 11 millió utasa volt, a 2017-es adatokat még nem közölték. A harmadik legnagyobb repülőtér a temesvári, amelynek 1,65 millió utasa volt tavaly.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai