hirdetés
hirdetés

Jól muzsikálnak az amerikai légitársaságok

Az elemzői várakozásokat is felülmúlva nyereséget produkált az American Airlines és a Southwest Airlines a június 30-án zárult második negyedévben, de hamarosan az Egyesült Államok többi légicége is hasonló eredményt érhet el - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A világ legnagyobb fapados légitársasága, a Soutwest hozta a legjobb eredményt, 348 millió dolláros nyereséget, pedig bevételei még negyedével elmaradnak a járvány előtt szinttől. Emellett a Southwest első fél éves pénzügyi teljesítménye is pozitív, 463 millió dollár nyereségen áll.

Az American Airlines a tavalyihoz képest megnyolcszorozta a bevételeit, és 19 millió dolláros adózott nyereséget termelt, ugyanakkor az első féléves eredmény még 1,2 milliárdos veszteséget mutat. Ez azonban negyede a tavalyi értéknek. A nyári időszakban az American a járvány előtti belföldi kapacitások 90 százalékát biztosítja, emellett a nemzetközi járatok 80 százaléka is rendelkezésre áll majd.A United Airlines a korábbiakhoz képest kevesebb, 400 millió dolláros veszteségről adott számot. A következő negyedévben már nyereséggel és a 2019-estől alig 25-30 százalékkal elmaradó felkínált kapacitással számol.

A Delta Air Lines 880 millió dolláros veszteséget hozott össze a második negyedévben, de ebbe a bértámogatásból származó másfél milliárdos állami forrást nem számolták bele. Pozitívum ugyanakkor, hogy a készpénzállomány ismét növekedni tudott. A többi céghez hasonlóan a Delta is 70 százalék körül várja a kapacitásait az év harmadik negyedében.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai