hirdetés
hirdetés

Kambodzsa hosszú távú járatokat is fogadhat

A Sihanouk International Airporton, a Kambodzsai Királyság harmadik nemzetközi repülőterén hamarosan befejeződik a 3,300 méteres új kifutópálya építése, amely alkalmas lesz a hosszú távú, tengerentúlról érkező gépek fogadására.

hirdetés

Így lehetőség nyílik arra, hogy akár Európából is közvetlen járat érkezzen Kambodzsába.

Jelenleg a repülőtér csak rövidtávú, 6 óránál rövidebb repülési idővel üzemelő járatokat tud fogadni. Eddig Pekingből, Dubajból és Szöulból érkeztek járatok közvetlenül Sihanoukville-be.

A Kambodzsai Teherszállítók Egyesülete különösen örül az új lehetőségnek, hiszen ez nemcsak a turizmus érdekét szolgálja, hanem növeli az áruszállítási lehetőségeket és a mezőgazdasági termékek exportképességét távoli országokba. Jelenleg Kambodzsa összes exportjának 10 százalékát szállítják légi úton, míg a forgalom nagyrésze vízúton bonyolódik.

Különösen fontos, hogy új lehetőségei nyílnak a befektetőknek a régióban nagyobb mértékben jelen lenni. Így az ország gazdasága jelentősen növekedhet ,és exportja eljuthat eddig szinte elérhetetlen országokba.

A kifutópálya megnyitását ez év júliusára tervezik, mondta Sárdi Rudolf. a Kambodzsai Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi és közép-kelet-európai képviselője.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai