hirdetés
hirdetés

Kambodzsába utaztat? Jó, ha erről tud

2017-ben kezdte meg működését Kambodzsa legújabb légitársasága a Lanmei Airlines ( LQ ). Bővülni fognak.

hirdetés

2017-ben kezdte meg működését Kambodzsa legújabb légitársasága a Lanmei Airlines ( LQ ). A nyitó járat Phnom Penhből Makaón át Kororig repült. Li Kun a társaság elnök vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a kambodzsai és kínai kormányok, valamint a phnom penhi repülőtér támogatása nélkül nem tudták volna beindítani működésüket. Sárdi Rudolf Kambodzsa Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi és kelet európai képviselője elmondta, hogy a 2 Airbus-321-200 repülővel rendelkező fuvarozónak fő célkitűzése az idegenforgalom összehangolása a hat ország között melyeket a Mekong folyó kapcsol össze.

Hamarosan húszra kívánják emelni az üzemelő gépek számát. Jelenleg az LQ a Királyság mindhárom, nemzetközi forgalmat szintén bonyolító repülőterén, Phnom Penhben, Suhanukvilleben és Siem Reapben is kiépítette bázisát.

Az ünnepségen résztvevő miniszterelnök Samadech Teoho Hun Sen hangsúlyozta, hogy többek között a Lanmei segítségével 2020-ig 2 millió kínai turista érkezésével számolnak.

A társaság létrehozott egy alapítványt és minden eladott jegy árából 100 Rielt jótékonysági célra fordítanak. Logójuk egy szárnyait nyitogató páva, a keleti- és nyugati kultúrában egyaránt közismert totemet szimbolizálja.

2018-ban a Lanmei csatlakozott a Hahn Air értékesítési rendszeréhez. A megkötött interline szerződés értelmében több GDS-ben H1 járatszám alatt mint codeshare, valamint egyes GDS-ben saját LQ járatszám alatt ( pl. az AMADEUS-ban ) foglalható. A jegykiadás csak HR okmányon történhet.

A Lanmei öt ország, nyolc városába repül Phnom Penhből. Hanoi, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Makaó, Szöul, Siem Reap és Sihanukville szerepelnek menetrendjükben.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai