hirdetés
hirdetés

Kihirdették a Tour de Hongrie útvonalát

A Tour de Hongrie több mint kilenc évtizedes történetében első alkalommal mutatták be a verseny útvonalát gála keretében: az eseménynek március 12-én kedden az impozáns Budapest Music Center adott otthont. A legnagyobb magyar kerékpárverseny 2019. június 11-én Siófokon rajtol, a nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 11 megyét érintve összesen 890 kilométert tesz meg a székesfehérvári befutóig.

hirdetés

A Magyar Kerékpáros Körversenyt szervező Vuelta Sportiroda a nemzetközi sporteseményt kísérő, kiemelkedő média jelenlétet felhasználva a közlekedésbiztonsági képzés és oktatás fontosságára hívja fel a figyelmet. Közvetlenül a Tour de Hongrie során is találkozhattak közlekdésbiztonsági kampányunkkal: tavaly a Tour de France felhívásához csatlakozva a Tour de Hongrie is hirdette a másfél méteres oldaltávolság megtartásának fontosságát, a kampány logója az összetett győztesnek járó sárga mezen is szerepelt. Ebben az évben a kék szívecskét visznek körbe Magyarországon, a Tour de Hongrie során különféle rendezvényekkel, aktivitásokkal fogjuk felhívni a figyelmet a közlekedésbiztonság fontosságára.

A verseny ebben az évben komoly jubileumhoz érkezik: a több mint kilenc évtizedes múltú Tour de Hongrie 40. kiírására kerül sor ebben az évben. A 2019-es Tour de Hongrie útvonalával kapcsolatban Eisenkrammer Károly elmondta, több szempontot is figyelembe vettek. Tekintettel arra, hogy 2018- ban a nehezebb, hosszabb emelkedőkkel tarkított szakaszokon a magyar versenyzők is ígéretesen szerepeltek, igyekeztek az idén több emelkedőt az útvonalba iktatni.

2019-ben több helyszínen is futamokat indítanak majd az amatőr kerékpárosok számára, így a nagyközönség is átélheti majd, mi vár a profi kerékpárosokra. Az Eurosporton is jelen lesz a Tour de Hongrie: keddtől vasárnapig minden nap 48 perces esti összefoglalót láthatnak a nézők. Sőt, az utolsó két szakaszon másfél órás élő közvetítésre is sor kerül a nemzetközi sportcsatornán. Eisenkrammer Károly megjegyezte: a sportcsatornával három éves együttműködési megállapodás született, ahogyan a Tour de France főszervezője, az Amaury Sport Organisation is komoly segítséget nyújt a verseny nemzetközi médiamegjelenésének növeléséhez.

A 2019-ES TOUR DE HONGRIE PROGRAMJA

Június 11. (kedd) Prológ, egyéni időfutam, Siófok–Siófok (4 km)
Június 12. (szerda) 1. szakasz Velence–Esztergom (194 km)
Június 13. (csütörtök) 2. szakasz Balassagyarmat–Miskolc (201 km)
Június 14. (péntek) 3/a. szakasz Kazincbarcika–Tiszafüred (115 km)
Június 14. (péntek) 3/b. szakasz Tiszafüred–Hajdúszoboszló (69 km)
Június 15. (szombat) 4. szakasz Karcag–Gyöngyös-Kékestető (138 km)
Június 16. (vasárnap) 5. szakasz Kecskemét–Székesfehérvár (169 km)

hirdetés

Letölthető fájlok

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai