hirdetés
hirdetés

Komoly leépítésre készül az Air Malta

Munkavállalói több mint felének elküldésére készül az Air Malta a következő hónapokban, a légitársaság állami segítségre és jelentős átszervezésre szorul annak érdekében, hogy pénzügyileg fenntartható maradjon - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A jelenlegi mintegy 900 dolgozója többségének elküldésére készül az Air Malta az átszervezés részeként, amelyre utolsó szalmaszálként tekint az ország pénzügyminisztere a megmaradás érdekében. A vállalat létszáma mindössze 420 körülire csökkenhet. A lépéssel évente 15 millió eurós megtakarítást érhet el a cég.

Folyamatban van a légitársaság útvonal-hálózatának racionalizálása is, és a légicég év közepéig megválik a földi kiszolgáló tevékenységétől is, amely önmagában 300 fővel csökkentené a létszámot. További 110 dolgozót a légiutaskísérők és az adminisztratív munkakörökben dolgozók közül küldenének el. Több mint négyszáz dolgozó számára ajánlanának fel önkéntes távozási csomagot, 110 ember számára biztosítana a kormány más területen foglalkoztatási lehetőséget.Júniusig változtatni kell a megmaradó dolgozók kollektív szerződésén is annak érdekében, hogy a légitársaság Málta érintése nélkül is teljesíthessen akár nagyobb haszonnal értékesíthető charterjáratokat más európai repülőterek között.

A kabinet a következő hetekben várja Brüsszel döntését arról, hogy milyen feltételekkel és mekkora összegű állami támogatást juttathat a légitársaság számára.


(forrás: Airportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk