hirdetés
hirdetés

Kormányrendelet tiltotta meg a ferihegyi sztrájkot

Nem sztrájkolhatnak a magyar légiforgalmi irányítók a koronavírus-világjárvánnyal kapcsolatos vészhelyzet időszaka alatt, a Magyar Közlönyben éjjel megjelent kormányrendelet szerint - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A HungaroControl légiforgalmi irányítóit képviselő Control Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete (CMLISZ) kezdeményezett sztrájkot, az elmúlt időszakban folytatott bértárgyalásokon történő nyomásgyakorlás érdekében. A munkabeszüntetés kezdetét számos alkalommal elhalasztották az elmúlt hetekben.Az éjszaka megjelent kormányrendelet szerint azonban a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény hatályvesztéséig – azaz a vészhelyzet végéig – nem sztrájkolhatnak a magyar légiforgalmi irányítók. A 446/2021. kormányrendelet szerint a légiközlekedés biztonságának megőrzése és a járvány elleni védekezéshez elengedhetetlen eszközök zökkenőmentes szállítása érdekében, honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből “nincs helye” sztrájknak a légiforgalmi irányító szolgálat ellátásáért felelős szervezetnél.

A szintén az éjjel megjelent, 445/2021. kormányrendelet pedig kimondja, hogy a légiforgalmi irányító és körzeti repüléstájékoztató a munkahelyi képzéssel és továbbképzéssel összefüggő feladatokat köteles ellátni, valamint a fenntartáshoz szükséges feltételeket teljesíteni.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai