hirdetés
hirdetés

Koronavírus-mentes járatokat indít a Lufthansa is

Több légitársaság után a Lufthansa is ingyenes gyorstesztelési programot indított, a koronavírus-fertőzöttség vizsgálatát egyelőre német belföldi járatokon kezdik el - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az antigénteszteket november 12-én teszi elérhetővé a Lufthansa a München és Hamburg között közlekedő két járaton. A tesztelés nem kötelező, az önként jelentkező utasokon viszont ingyen végzik el. Az utasok a mintavétel után 30-60 perc múlva kapják meg az eredményt, a gépre csak negatív eredménnyel lehet felszállni. E vizsgálat egy 48 óránál nem régebbi PCR-vizsgálattal kiváltható. Érdemes élni az ingyenes gyorsteszt lehetőségével, ugyanis a légitársaság honlapján megjelent közlés szerint azokat, akik nem járulnak hozzá, egy másik járaton viszik el a célállomásra.

Az Egyesült Államokban a United Airlines vezet be antigéntesztet november 16-től december 11-ig a Newark és London-Heathrow között közlekedő járatain. Az Emirates még tavasszal kezdett el kísérletezi a vérminta alapján működő gyorstesztekkel. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) vezetője szeptember végén azt mondta, heteken belül elérhetővé válnak a gyors és olcsó antigén tesztek, ezért Alexandre de Junaic ezek bevezetését, és ezzel egyidejűleg az utazási korlátozások feloldását sürgette.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk