hirdetés
hirdetés

Közel 10 millió forintot utalt át a Budapest Airport

Majdnem tíz millió forintot, egészen pontosan 9,8 millió forintot – vagyis 30 129 eurót utalt át a Budapest Airport a sérült emberek sportolását segítő SUHANJ! Alapítványnak. Az összeg a különleges repülőtéri futás, a Runway Run nevezési díjaiból gyűlt össze - tudtuk meg hétfőn a Budapest Airporttól.

hirdetés

Az immár hatodik alkalommal megrendezett Runway Run repülőtéri futás nemcsak azért különleges, mert a repülőgépek helyett ilyenkor a futók veszik birtokba a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. futópályáját, hanem azért is, mivel a versenyen részt vesznek a légiközlekedési szakma vezetői mellett a SUHANJ! sérült sportolói és az őket kísérő segítő futóik is. A nevezési díjakból befolyt összeget pedig a Budapest Airport és az anna.aero nemzetközi légiközlekedési hírportál részben a brit Anthony Nolan (fehérvérűségben szenvedő gyermekek csontvelő-átültetését támogató) Alapítvány kapja Nagy-Britanniában és a SUHANJ! Alapítvány Magyarországon.

Fotó: Budapest Airport

Az idén befolyt összeget, a 30 129 euró megfelelőjét, azaz mintegy 10 millió forint támogatásról szóló jelképes csekket adott át a Budapest Airport nevében Szarvas Gábor, környezetvédelmi, munkabiztonsági és közösségi kapcsolatokért felelős igazgató valamint Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója Salamon Alexandra ügyvezetőnek és Gusztos Péternek, a SUHANJ! alapítójának. Az évekre visszanyúló kapcsolat a repülőtér és a sérült emberek sportolását segítő alapítvány között lehetővé tette, hogy a SUHANJ! által üzemeltetett XIII. kerület Tátra utcai edzőterem felépüljön és oda megfelelő sporteszközöket lehessen vásárolni. Az edzőteremben együtt edzhetnek egészséges és fogyatékkal élő sportolók.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai