hirdetés
hirdetés

Lazított az 5G-vel kapcsolatos korlátozásokon az FAA

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) további repülőgéptípusok és repülőterek esetében oldotta fel a korlátozásokat - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az amerikai hatóság szerda esti, frissített közleménye szerint az országban forgalomban lévő gépek 62 százaléka mindenféle korlátozás nélkül használhatja a leszállás során az automata rendszereket és eljárásokat azokon a repülőtereken, amelyek környezetében C-Band sávtartományt is használó 5G bázisállomás működik.

Korábban ez az arány 42 százalék volt, a hosszútávú járatok teljesítésére hasznát Boeing 777-es és Airbus A380-as is megkapta az engedélyt, ugyanakkor a 787-esek továbbra is korlátozottan használhatók az érintett repülőtereken. Az FAA egy külön direktívát is kiadott a Dreamliner mindhárom változatára, amelyben felhívja a pilóták figyelmét, hogy a repülőgép rendszereiben egy esetleges interferencia esetén a leszállást követően a repülőgép automatikus fékezési mechanizmusai későn léphetnek működésbe, amely nedves vagy havas időjárás esetén túlfutáshoz is vezethet.Több külföldi légitársaság is azért kényszerült a járatok felfüggesztésére, mert Boeing 777-essel, vagy Airbus A380-assal teljesítették amerikai járataikat, de a lazítás után a JAL és az Emirates is bejelentette, hogy visszaállítják a menetrendbe a korábban törölt járatokat.

Az FAA bővítette azon repülőterek listáját is, ahol nem kell korlátozásra számítani, jelenleg 75 repülőtér van a felsorolásban, köztük a legnagyobb nemzetközi forgalmat kiszolgáló légikikötők is.(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk