hirdetés
hirdetés

Lengyelek, magyarok, Amerika, cargo

A Budapest Airport és a lengyel nemzeti légitársaság képviselői közösen azon dolgoznak, hogy – Magyarország New York-i Főkonzulátusának aktív támogatásával – új piacokat nyissanak az Egyesült Államokban. Az új lehetőség azt követően merült fel, hogy a LOT egész évben üzemelő, közvetlen járatokat indított Budapest és New York, illetve Chicago között, Boeing 787 vagy 767 típusú repülőgépekkel, amelyek a rakterükben járatonként mintegy 10-12 tonna árut képesek szállítani - közölte a hosszú hétvége előtt a Budapest Airport.

hirdetés

A Budapest Airport és a LOT Lengyel Légitársaság légiáruért felelős felsővezetői amerikai üzletemberekkel, logisztikai vállalatokkal és export-orientált gyártókkal találkoztak, hogy beszámoljanak nekik a LOT és a budapesti cargo elosztóközpont által Közép- és Kelet-Európában nyújtott új lehetőségekről.

Az egész évben üzemelő, közvetlen New York-i és chicagói járatok kiváló lehetőségeket kínálnak az amerikai cégeknek közép-európai ügyfeleik elérésére Budapesten keresztül, illetve azoknak a magyar vállalkozásoknak is, akik nagy értékű termékeiket légi úton szállítják. A magyar elektronikai, autógyártó és gyógyszeripari vállalatok hagyományosan cargo repülőgépekkel juttatják el termékeiket a világ különböző pontjaira, beleértve az Egyesült Államokat is. Magyarországon több mint 1700 amerikai, közvetlen befektetéssel érintett társaság és leányvállalat működik.

Belében böhönye belly cargo, fotó: Budapest Airport


A repülőtér képviselői a 160 millió eurós BUD 2020 repülőtér-fejlesztési program keretében megvalósuló fejlesztéseket is bemutatták. Ezek egyik legfontosabbika, egy 20 000 négyzetméteres raktár már megvalósítás alatt áll a Cargo City projekt részeként, a szomszédos területen pedig hamarosan megkezdődhet egy 10 000 négyzetméteres épület kivitelezése a légiáru-szállítmányozók részére. A dedikált cargo üzemeltetők a tervek szerint a jövő év második felében vehetik majd birtokba az új raktárat, 32 000 négyzetméter új forgalmi előtérrel egyetemben, ami két F kategóriás (vagy Boeing 747-8F méretű) cargo repülőgép egyidejű kiszolgálását teszi majd lehetővé.

A Magyarország New York-i Főkonzulátusa által tető alá hozott találkozón részt vett René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási és cargo üzletág-igazgatója, Michal Grochowski, a LOT cargo igazgatója és Czakó Judit, a New York-i Főkonzulátus külgazdasági szakdiplomatája.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai