hirdetés
hirdetés

Lezuhant egy indonéz fapados

A Jáva-tengernél, pár perccel a felszállás után, eltünt a légiirányítás radarjáról a Sriwijaya Air Borneó szigetére tartó Boeing 737-500 típusú repülőgépe.

hirdetés

A szombaton eltűnt indonéz utasszállító roncsának darabjait találhatták meg halászok a Jáva-tengeren pár órával azután, hogy megszűnt a belföldi légiirányítás kapcsolata a repülővel, áll az euronews.com tudósításában.

A halászok közül többen is állítják, hogy látták, ahogy a gép a tengerbe csapódott, és előtte hallottak robbanást is.

Közben az indonéz közlekedési miniszter azt közölte, hogy a pilóta eltért az eredeti útvonaltól, mielőtt eltűnt a radarok képernyőjéről.

Fotó: Sriwijaya Air
Fotó: Sriwijaya Air

A Boeing már késéssel indult. Helyi idő szerint délután kettő előtt pár perccel kellett volna felszállnia 56 utassal és 6 főnyi személyzettel Dzsakartában, de erre csak fél három után kapott engedélyt. Körülbelül másfél órával később kellett volna landolnia Pontianakban, de 14.40 óta nem tudnak róla semmit.

A mentőexpedíció a tudósítás idején még nem erősítette meg, hogy a Jáva-tengerben felfedezett roncsdarabok a nem sokkal korábban eltűnt Boeingból származnak.

Dzsakarta nemzetközi repülőterén krízisközpontot állítottak fel a hozzátartozók tájékoztatására és támogatására. Borneo szigetén, Pontianak repterén is sokan összegyűltek azok közül, akiknek rokonuk, ismerősük érkezett volna a szombat sélutáni géppel. vártak valakit a délutáni géppel.

Egyelőre csak annyi biztos, hogy a gép letért eredeti útvonaláról, mielőtt eltűnt.

Ez a Boeing nem az a Boeing

Ez nem azonos a Boeing 737 Max típussal, amelynek repülőgépei több légiszerencsétlenségben is érintettek voltak, és amelyek repülését több mint másfél évre felfüggesztették.

Az első Boeing 737 Max szintén Indonéziában zuhant le 2018 októberében, 12 perccel azután, hogy felszállt Dzsakartából. A fedélzetén lévő 189 ember életét vesztette a tragédiában

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai