hirdetés
hirdetés

London Luton repülőtéren nyit új bázist a Wizz Air

2017. június 18-án a London Luton repülőtéren egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel megnyitja 28. bázisát a Wizz Air. London Luton több mint tizenkét éve része a Wizz Air járathálózatának, és a nyitással a légitársaság első bázisa lesz az Egyesült Királyságban.

hirdetés

A bázisnyitás megerősíti a Wizz Air jelenlétét a London Luton repülőtéren, ahol a Wizz már ma is a második legnagyobb légitársaságként működik, és a repülőtérről üzemeltetett járatok számát 42-re emeli.

A bázis indítása befektetést jelent a repülőtérbe és a régióba egyaránt, 36 közvetlen munkahelyet teremtve a légitársaságnál.

Növekedés London Lutonon

A három új Wizz-útvonal összekapcsolja London Lutont Tel-Avivval Izraelben, Pristinával, a koszovói fővárossal és a grúziai Kutaiszivel. Utóbbi az egyetlen közvetlen járat lesz Grúzia és az Egyesült Királyság között. Az új repülőgép szolgálatba helyezésével a Wizz Air legnépszerűbb járatai sűrűbben repülnek majd: Szőcsvásárra (Suceava) hetente ötször, Konstancába (Constanța) hetente négyszer, míg Jászvásárra (Iasi) naponta indulnak majd járatok.

2016-ban London Luton második legnagyobb légitársaságaként a Wizz több mint 5 millió utast szállított. 2017-ben a Wizz Air közel 6,3 millió ülőhelyet biztosít London Lutoni járatain, ezzel éves szinten 13%-os növekedést érve el.

Elköteleződés az Egyesült Királyság iránt

A Wizz Air első járata Lutonról indult Katowicébe 2004 májusában. Mára a Wizz egyesült királyságbeli hálózata 83 útvonalból áll, amely 42 célállomást köt össze az ország 9 repülőterével. 2016-ban a Wizz Air több mint 6,6 millió utast szállított egyesült királyságbeli járatain, éves szinten 30%-os növekedést érve el. 2017 februárjában a Wizz Air 35 milliomodik utasát köszöntheti egyesült királyságbeli járatain a légitársaság indulása óta.

A Wizz Air új járatai London Lutonról:Sűrűbb indulás a Wizz Air meglévő London Luton-járatain:Forrás: Wizz Air
Forrás: Wizz Air

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol az idei Utazás kiállításról?

Kiadónk társoldalai