hirdetés
hirdetés

Magyar utasokat is érinthetnek a német-osztrák vasúti korlátozások

A Németországba elért Niklas orkán miatt korlátozások vannak érvényben a nemzetközi vonatközlekedésben, ami a magyar utasokat is érintheti - közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.

hirdetés

A közlés szerint a Budapest-München-Budapest közötti Railjet-vonatok csak Salzburg állomásig közlekednek, és onnan indulnak. Az ICE vonatok csak Passau állomásig közlekednek. A Salzburg-Kufstein útirányon át közlekedő vonatokat Zell am See állomáson át elterelik, emiatt 90 perc késéssel kell számolni.

A Niklas viharciklon kedd délelőtt érte el az orkán erősséget. Az Északi-tenger felől érkezett, a Baltikum felé tartó front Németország teljes területén átvonul. Az utóbbi évek egyik legnagyobb vihara több tartományban közlekedési fennakadásokat okozott. A legnépesebb tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában leállították a vasúti közlekedést, a pályaudvarokon több ezren vesztegelnek. Bajorországban a távolsági járatokon szünetel a közlekedés a vihar okozta károk miatt. A tartomány fővárosában, Münchenben kiürítették a főpályaudvart, mert az épület tetőszerkezetéből a szél miatt kimozdultak és lezuhantak üvegből készült elemek.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai