hirdetés
hirdetés

Megszűnik az Eurolines

A 35 éves vállalat utolsó járatai július 24-én indulnak, utána a cég nem működik tovább. A társaságot tavaly egyik versenytársa, a német Flixbus vásárolta fel. Az új tulajdonos maga kérte a vállalat felszámolását.

hirdetés

„A dolgozók átlagéletkora 45 év. Sokuk több mint 20 éve van a cégnél. Ők egyik napról a másikra az utcára kerülnek” – mondta egy szakszervezeti vezető. Az érdekképviselet szerint a cég szándékosan ürítette ki a céget a koronavírus-járványra hivatkozva. Az új tulajdonos, a Flixbus 2013-ban, a német buszpiaci deregulációt követően jött létre. Az autóbuszokat helyi vállalkozók üzemeltetik, a Flixbus csak a marketinggel, az értékesítéssel és a hálózattervezéssel foglalkozik.

A Flixbus az Eurolines felszámolásával kapcsolatban az alábbi állásfoglalást jutatta el szerkesztőségünknek: "Nanterre bírósága július 21-én döntött az Eurolines kényszerfelszámolásáról. A céget hirtelen és súlyosan érintette a COVID-19 világjárvány által okozott egészségügyi és gazdasági válság, ami hatással van a közúti távolsági utazás teljes piacára és példátlan mértékben csökkenti a globális keresletet. Emiatt az Eurolines vezetése kénytelen volt felszámolást kérni, az elmúlt évben tett erőfeszítések, jelentős beruházások, a tevékenységek átfogó átszervezési terve és az egészségügyi válság kezdetekor történt azonnali intézkedések ellenére. A pénzügyi körülmények miatt elkerülhetetlen szituáció 36 jelenleg aktív Eurolines dolgozót érint."

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai