hirdetés
hirdetés

Megújuló flotta és kibővített hálózat az Emirates-nél

Az Emirates 2016-ban is tovább gyarapította légiflottáját és desztinációinak hálózatát, valamint számos újítást vezetett be utasai számára.

hirdetés

Sir Tim Clark, az Emirates Airline elnöke így értékelte a 2016-os évet: „A kedvezőtlen gazdasági és politikai környezet ellenére az utazási kedv világszerte tartósnak bizonyult, és ez tükröződik légitársaságunk növekedésében is. Folytatjuk stratégiánkat az organikus növekedés érdekében, kihasználva az Egyesült Arab Emírségek központi elhelyezkedését, valamint Dubaj dinamikus turisztikai és kereskedelmi fejlődését.”

Az Emirates évértékelése
Az Emirates évértékelése

Kizárólag Airbus 380-as és Boeing 777-es flotta

Az Emirates 36 új repülőgéppel, 20 darab A380-assal és 16 darab B777-300ER-essel bővítette flottáját, 29 idősebb gépet pedig nyugdíjazott. A légitársaság jelenleg 255 repülőgépet üzemeltet, amelyek átlagéletkora 5 év – jóval kevesebb, mint az iparági átlagnak számító több mint 11 év.

Áprilisban az Emirates két további A380-ast rendelt, ezzel 142-re növelve a géptípus rendeléseinek számát, és megszilárdítva címét, mint a világ legnagyobb A380-as üzemeltetője. Novemberben az Emirates vált az egyetlen légitársasággá, amelynek flottája kizárólag Airbus 380-as és Boeing 777-es gépekből áll.

Az Emirates-hez megérkeztek az első legújabb generációs A380-as és B777-300ER-es repülőgépek is. Az új Airbus 380-as több újítást hozott, többek között a továbbfejlesztett üléskonfigurációt az Economy osztályon, és a tágasabb térérzetet eredményező megemelt plafont a Business osztályon. Az Emirates új, novembertől forgalomba állított Boeing 777-300ER-eseiben pedig már az új Business osztályú ülések kényelmét élvezhetik az utazók.

Az Emirates business ülése
Az Emirates business ülése

Kibővített hálózat

Az Emirates 2016-ban hét új személyszállítási és egy teherszállítási desztinációt vezetett be (Cebu és Clark a Fülöp-szigeteken, Yinchuan és Csengcsou Kínában, Rangun Mianmarban, Hanoi Vietnámban, Fort Lauderdale az Egyesült Államokban, és a csak cargo desztináció Phnompen Kambodzsában), így globális hálózatban már 154 úti cél található.

Az Emirates 8 új úti céllal 44-re bővítette A380-as hálózatát is. Ma a világ leghosszabb A380-as szolgáltatását működteti Dubaj és Auckland között, és a világ legrövidebb A380-as szolgáltatását Dohába. Az év során az Emirates további két desztinációba, Chicagóba és Ammanba is egyszeri A380-as szolgáltatást indított.

Emirates - Yinchuan járatindítás
Emirates - Yinchuan járatindítás

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai