hirdetés
hirdetés

Megvétózta a kormány, hogy Ferihegy hitelt vehessen fel

A ferihegyi repteret üzemeltető cég hvg.hu-nak adott tájékoztatása szerint remélik, sikerül meggyőzni arról a kormányt, hogy a magyar gazdaságot segítené az ő megmenekülésük.

hirdetés

Megerősítette a Budapest Airport Zrt. a Bloomberg értesüléseit, amely szerint kifejezetten a magyar kormány torpedózta meg, hogy a ferihegyi repülőteret üzemeltető cég életmentő segélyhez jusson az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD). A Budapest Airport Zrt. EBRD-hez benyújtott kérelmét a magyar kormány kérésére vették le a napirendről. Bízunk abban, hogy a magyar kormányt sikerül meggyőznünk arról, hogy az EBRD Budapest Airportnak nyújtott finanszírozása a munkahelyek megtartása révén elsősorban a magyar gazdaságnak jelentene segítséget, így a kérelem napirendre kerülhet a közeljövőben” – áll a zrt. hvg.hu-nak küldött válaszában.

A Budapest Airport Zrt. a koronavírus miatt került nehéz helyzetbe, ezért pályázott 50 millió euróra (kb. 18 milliárd forint) az EBRD-nél egy programon keresztül, hogy stabilizálják a pénzügyi helyzetüket, és azoknak az alkalmazottaknak is fizettek volna bért, akiket nem bocsátottak el addig.

Októberben kiderült, Orbán Viktor gazdasági partnerei már vételi ajánlatot is tettek a Budapest Airport Zrt.-re.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!