hirdetés
hirdetés

Mentőcsomagot készít elő a repülőtereknek a német kormány

Jelentős forrásokat szán a német szövetségi kormány a repülőterek megsegítésére, a pénzt a meglévő létesítmények fenntartására költhetnék el. A frankfurti repülőtér eközben veszteséget jelentett, Hamburgban pedig az eredetileg várt utasszám kevesebb mint harmadára számítanak idén - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Andreas Scheuer, a német szövetségi kormány közlekedési minisztere arról beszélt: programot indítanak, amelyben 1 milliárd euró értékű segítséget nyújtanak a légikikötőknek – szemlézte a DPA német hírügynökség beszámolóját az Airliners.de. A kabinet becslése szerint nagyjából ennyi pénzre van szükség ahhoz, hogy a meglévő létesítményeket fenn tudják tartani az üzemeltetők. A politikus közölte: Olaf Scholtz pénzügyminiszterrel péntekre kidolgozzák a mentőcsomag minden elemét.

Fontosnak nevezte, hogy egyetlen regionális repülőtér se zárjon be, de megemlítette, hogy a nagy légikikötők ugyanúgy bajban vannak, mint a kisebbek. Az utasforgalom mindenhol a korábbi szint tizedére esett vissza, egyetlen egy társaság sem tud ilyen körülmények között rentábilisan működni – mondta. A repülőtereket tömörítő ADV (Arbeitsgemeinschaft Deutscher Verkehrsflughäfen) szerint a túlélésért küzdenek az üzemeltetők. A hamburgi Helmut Schmidt-repülőtéren idén az eredetileg vártnak alig harmadára, 5 millió indulóra és érkezőre számítanak. A repülőteret üzemeltető társaság (amelyben a budapesti repülőtér egyik tulajdonosa, az AviAlliance 49 százalékos tulajdonos).

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai