hirdetés
hirdetés

Mi lesz a Budapest-Belgrád vasúttal?

Nem láttak még hozzá a Budapest–Belgrád közötti vasúti összeköttetéshez tartozó Budapest–Kelebia-vasútvonal felújításához - írta a vg.hu a a projekt előkészítésére létrehozott Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt.-től kapott értesülésre hivatkozva.

hirdetés

A China Dailynek nyilatkozó Zorana Mihajlovic szerb miniszterelnök-helyettes a China Dailynek azt mondta, hogy a pálya magyarországi építéséhez már 2015 végén hozzáfogtak. Mihajlovic arról is szólt, hogy a szerbiai szakasz építésének első üteme novemberben indul. Az idézett kínai cikkben Li Man-csang, Szerbia kínai nagykövete attól tájékoztatott, hogy Kína és Szerbia várhatóan ez év végén köti meg az építés második fázisáról szóló megállapodást.

Ugyanakkor Magyarországon még nem választották ki a kivitelezőket. A Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. a Világgazdaság érdeklődésére azt felelte, hogy „Valamennyi vállalkozót nyílt, hirdetmény közzétételével induló – a 2016. évi XXIV. törvény szabályai szerinti – beszerzési eljáráson választjuk ki". Bevallásuk szerint eljárás során biztosítják az esélyegyenlőséget, egyenlő bánásmódot megfelelve az uniós jogszabályoknak.

(forrás: vg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai