hirdetés
hirdetés

Minden emberi számítást áthúzott a nemzetközi személyszállítás terén a határzár

Gyakorlatilag majdnem teljesen leállt a nemzetközi személyszállítás Magyarország területén szeptember 1-től.

hirdetés

 A most bevezetett határzár a nemzetközi közlekedést is a feje tetejére állította hazánkban, számol be a szomosrú hírről az hu.euronews.com portál.

A repülők...

A nemzeti légitársaság helyét átvevő Wizz Air eddig 70 városba repült Budapestről és Debrecenből, hétfőtől viszont már csak 12-be indít járatokat. Kizárólag a külföldön dolgozó magyar munkások körében népszerű desztinációkat tartják meg - mint például Londont, vagy Eindhovent - de a légitársaság a magyar turistákat sem hagyja cserben.

"Nagyon sok utasunk szeretett volna minél előbb hazajönni, még a szeptember elsejei határidő előtt, úgyhogy az eredetileg tervezett kisebb repülők helyett nagyobb gépeket küldtünk főleg azokra a nyaraló desztinációkra, ahol nagyon sok utasunk volt ", számolt be az utolsó napok rohamtempójáról Radó András, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

A járatcsökkentés ellenére a Wizz Air egyelőre nem tervez leépítéseket, a munka nélkül maradt pilótákat és utaskísérőket más országból induló járatokra teszik át.

123rf
123rf

...a buszok...

A buszközlekedésben ennél is rosszabb a helyzet. A legnagyobb magántársaság a Flixbus kedden teljesen felfüggesztette tevékenységét. Eddig naponta tucatnyi járat ingázott Budapest és Bécs között, most már egyetlen egy sem megy.

...a vonatok...

Így csak vonatokkal lehet eljutni az osztrák fővárosba...persze szigorú egészségügyi előírások mellett. A vagonokban kötelező a maszkhasználat és kézfertőtlenítőt is kihelyeztek. Több szerelvényen pedig civil ruhás rendőrök ellenőrzik a szabályok betartását.

"Nem tudunk közlekedtetni az éjszakai vonatok esetében fekvőhelyes- és hálókocsikat a higiéniai előírások miatt és a munkatársak védelme miatt, illetve az étkezőkocsikat is kiszedtük a forgalomból", mondta a MÁV szóvivője, Biber Anett.

Ráadásul a nemzetközi járványhelyzet miatt a MÁV szerbiai és ukrajnai vonatait is törölni kellett.

...és az autók

Maradt az autózás, de kedd óta több órás sorra lehet számítani a magyar határokon a visszaállított ellenőrzés miatt. A hazatérők pedig a 2 hetes karantén vagy a tesztelés közül választhatnak. Bár egyre több magánlabor kínálja olcsóbban a koronavírus-teszteket, egyre kevesebb lehetőség marad a magyarok számára, hogy elhagyják az országot földön-vízen-levegőben.

 

(forrás: Euronews.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai