hirdetés
hirdetés

Minden idők legjobb januárja a debreceni repülőtéren

2018. januárjában 26%-kal többen, mintegy 24 070-en vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot. Ez minden idők legerősebb januári utasforgalma volt a Debrecen Airporton, valamint a magyarországi regionális repülőterek történelmében - közölte hétfőn a Debrecen Airport.

hirdetés

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2018-as januári eredményeket örömmel foglalta össze: “A Debrecen Airport utasforgalmának stabil növekedése januárban is egyértelműen a stratégiai partnereinknek, a Wizz Air és a Lufthansa City Line légitársaságok debreceni utasforgalmi növekedésének köszönhető. 2017. december 18. óta már Európa és Izrael 8 gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése a cívis városnak és így a kelet-magyarországi régióknak. 2018-ban további növekedésre számítunk a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számát illetően ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is tovább javulhat. A vendéglátóhelyek, szabadidős és rekreációs szolgáltatók ill. a taxi és más személyszállító cégek forgalma és az ÁFA és IFA bevételek is jelentősen fognak növekedni a régiónkban.

Az idei évben is tovább bővül a Debrecen Airport kínálata, hiszen 2018. március 29-től a Lufthansa már hetente 5-ször szállít utasokat Debrecenbe, kedd és szombat kivételével a hét minden napján “száll” az üzleti és szabadidős utasok rendelkezésére. A nyári charter szezon a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba már heti 2-szer, Görögországba Zakynthosra és Bulgáriába, Burgaszba, Egyiptomba nagyobb gépkapacitással Hurghadába is biztosítunk nyári járatokat a nap szerelmeseinek. A nyár abszolút újdonsága és slágerdesztinációja pedig Barcelona lesz, 2018. június közepétől szeptember végéig.

2017-ben elkezdődtek azok az infrastrukturával összefüggő beruházások (ILS2 rendszer kiépítése ill. az irányított légtér bevezetésének előkészítése és az autópálya-összeköttetés) amellyekkel a repülőterünk a régió meghatározó repülőtérré válik a következő években Közép- és Kelet-Európában.”

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai