hirdetés
hirdetés

Ne kövesse a Google Maps tanácsait!

A Guardian cikke szerint tavaly 144-szer kellett turistákat menteni a Szardínia keleti partjainál lévő Baunei környékén azért, mert a Google Maps-et használták. Salvatore Corrias polgármester arra kéri a környékre látogatókat, hogy használjanak inkább papírtérképet (és egy kis józan észt).

 

 
hirdetés

Az emberek nincsenek hozzászokva a helyi földutakhoz, ezért használnak Google Maps-t. Kis idő után azonban rájönnek, hogy nem egy rendes úton vannak, és így nekünk kell menni megmenteni őket – panaszolta a polgármester a lapnak.

A Supramonte hegyvidéken a Google szerint járható az út, így a turisták olyan utakon indulnak el, amik hamar járhatatlanná válnak. A rendőrség még táblákat is kihelyezett „Ne kövesse a Google Maps tanácsait!” felirattal, és Corrias kampányt akar indítani az interneten, hogy terjessze az információt. Az alkalmazást nem tilthatják be, ezért osztogatnak inkább papírtérképet.

Természetesen a Google-t is értesítették a hibáról. A cég azt közölte, hogy dolgoznak egy olyan megoldáson, amivel jobban figyelmeztethetik az autósokat az utak állapotára.

(forrás: Guardian.co.uk, Index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai