hirdetés
hirdetés

Növeli nyereségét az Air France-KLM

Tíz százalékkal növeli nyereségét 2017-ig az Air France-KLM-csoport - derül ki a társaság honlapján közzétett stratégia tervből.

hirdetés

A francia-holland csoport a tervek szerint csökkenti az eladósodottságát is.

Tovább optimalizálják az átszállás nélküli, úgynevezett point-to-point hálózatot, hogy 2017-re nullszalldós legyen. A turisztikailag fontos útvonalakat kiszervezik és új bázisokat is nyitnak a Transavia diszkont leányvállalatnak, így az Európa egyik legfontosabb diszkont légicége lehet 20 milliós utasszámmal és száz gépes flottájával.

Az áruszállítási üzletág újrapozícionálását a tervek szerint az Air France-KLM 2017-ig befejezné, ennek részeként a most 14 gépes teherszállító flottát ötre csökkentenék 2016 végéig, így ez az üzletág is nullszalldós lehet.

Az Air France-KLM 2014 első fél évében 207 millió eurós veszteséget jelentett 1,8 százalékkal csökkenő árbevétel mellett. A társaság az év végére 2,2 és 2,3 milliárd euró közötti kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményre számít. A legutóbbi teljes évben 130 millió eurós működési eredményt értek el.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai