hirdetés
hirdetés

Öt új repülőgépet állít menetrendbe az AeroSvit

Flottamegújítási programja keretében öt új repülőgépet állít forgalomba a nyár közepéig az AeroSvit ukrán légitársaság és két partnercége.

hirdetés

Az öt új gép között lesz a társaság második Boeing 737-800NG típusú légi járműve, amely a későbbiekben további kilenc Boeing is követ majd. Ez a B737-800NG repülőgép május végén érkezik meg Kijevbe közvetlenül a gyárból, Seattle-ből. A március óta közlekedő másik azonos típusú repülőgéphez hasonlóan ezt is a legmagasabb kényelmi szintet jelentő Boeing Sky Interior kabinbelsővel szerelték fel.

Júniusban két Embraer 190-es is megérkezik a flottába Brazíliából, a gyártótól. A gépek Közép- és Kelet-Európa, valamint Skandinávia fell, továbbá a Kaukázuson túli területekre közlekednek. Az AeroSvit tárgyalásokat folytat továbbá két Boeing 737-700 Next Generation repülőgép lízingjéről is.

A szakértők szerint június-júliusra zárulhatnak le a tárgyalások és állhatnak forgalomba az új gépek. Az AeroSvit mellett a Dniproavia és a Donbasaero légitársaságokat tömörítő Ukrainian Aviation Group Alliance a tervek szerint 2012-2016 között összesen 11 Boeing 737 Next Generation repülőgépet szerez be, továbbá 10 Embraer 190-est is hadrendbe állít 2013 végéig. Az AeroSvit teljesen meg akarja újítani Boeing 737-es flottáját új generációs gépekkel, öt even belül.

Az AeroSvit ukrán légitársaság 1994-ban jot létre, gyűjtő-elosztó központja Kijevben a Boriszpol repülőtéren található. Jelenleg 34 országban 80 nemzetközi útvonalon, valamint ukrán városok között repülnek járatai.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai