hirdetés
hirdetés

Rekordévet zárt a Budapest Airport

Tavaly 13,1 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 14,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban - derül ki a CAPA légiközlekedési tudásközpont legfrissebb adataiból.

hirdetés

Az általuk kedden publikált jelentés szerint a Budapest Airport decemberben egymilliós utasforgalmat bonyolított le, nem szakadt meg az április óta tartó trend, azóta minden hónapban eléri, illetve meghaladja az egymilliót az érkező és induló utasok száma.

Az év egészében Ferihegyen 13,1 millió utas volt, míg egy évvel korábban 11,4 millióan fordultak meg a budapesti légikikötőben.

Az utasforgalom mellett nőtt a kezelt légiáru mennyisége is: decemberben 11,2 ezer tonna áru érkezett és indult, 6,2 százalékkal több, mint tavalyelőtt decemberben, az év egészében pedig 127 ezer tonna áru mozgott a repülőtéren, 13,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Ezekből fakadóan Budapesten nőtt a gépmozgások száma is: tavaly 102 747 le- és felszállást regisztráltak, 6,9 százalékkal többet, mint az azt megelőző évben.

2018-ban ez a szám tovább emelkedhet, az új hosszútávú járatoknak köszönhetően. A bővülést az is támogatja, hogy a 2017/18-as téli menetrendben 14 új járat indul Budapestről, vagy a meglévő útvonalakon növelik a járatszámot illetve a kapacitást a légitársaságok.

13,1 millió utas fordult meg 2017-ben Ferihegyen
13,1 millió utas fordult meg 2017-ben Ferihegyen

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai