hirdetés
hirdetés

Rendőrautóba hajtott egy önvezetésre állított Tesla

Rendőrautóval ütközött az Egyesült Államokban egy Tesla Model 3, amelyet sofőrje önvezető módba kapcsolt, hogy megnézze, minden rendben van-e kutyájával a hátsó ülésen.

hirdetés

A Connecticut államban található 95-ös főút norwalki szakaszán történt helyi idő szerint kora reggel. A rendőrautó egy műszaki hibás autó mögött parkolt és használta megkülönböztető jelzéseit, amikor a Tesla hátulról nekiütközött, majd az előtte lévő műszaki hibás autónak is nekiment. A balesetben senki nem sérült meg.

Az autó vezetője azt mondta a rendőröknek, hogy azért aktiválta az önvezető funkciót, hogy megnézze, minden rendben van-e kutyájával, aki a hátsó ülésen utazott.

A rendőrség közleményében hangsúlyozta: függetlenül attól, hogy az autó képes-e önvezetésre, vagy sem, a sofőrnek minden esetben teljes figyelmével az útra és a vezetésre kell koncentrálnia.

Később a sofőrt gondatlan veszélyeztetéssel és gondatlan vezetéssel gyanúsították meg.

Nem ez az első eset, hogy a 3-as szintű önvezetési funkcióval rendelkező Model 3-as Tesla baleset részese lesz úgy, hogy a járművet nem a sofőr, hanem a fedélzeti rendszerek vezetik. A gyártó azt javasolja a vezetőknek, hogy az önvezetés bekapcsolása mellett is tartsák a kezüket a volánon.

(forrás: BBC)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai