hirdetés
hirdetés

Repülésbiztonság: frissült az uniós tiltólista

Az Európai Bizottság közzétette legfrissebb listáját azokról a légitársaságokról, amelyek nem repülhetnek be közlekedésbiztonsági okokból az Unió területére. Az Iran Air ezek után elvileg újra indíthat járatokat, ahogy az indonéz Lion Air és az Air Madagascar is.

hirdetés

Több iráni és afrikai légitársaság ért el jelentős eredményeket a repülésbiztonság terén, ezért lekerültek az Unió tiltólistájáról. Az Iran Air esetében a legtöbb géptípussal kapcsolatban ez történt. Zambia összes légitársasága lekerült a tiltólistáról – az afrikai ország és az Iran Air az Európai Unió szakembereinek segítségével volt képes biztonságosabbá tenni repülőgépeit. A tiltólista ezen a linken érhető el: EU Air Safety List.

A lista összeállításának az az alapja, hogy Unió igyekszik maximális mértékben garantálni állampolgárai biztonságát repülés közben is, és az a légitársaság, amely nem felel meg a szigorú kritériumoknak, nem repülhet az unió területén levő repülőterekre. Jelenleg 216 légitársaság található az EU tiltólistáján 19 országból, ezek közül 214 azért nem elég biztonságos, mert az adott ország hatóságait nem tartja elég megbízhatónak az Európai Bizottság, két légitársasággal szemben szintén biztonsági aggályok merültek fel - Iraqi Airways (Irak) és Blue Wing Airlines (Suriname).

Hat olyan légitársaság is akad, amelyek korlátozás alá esnek és csak bizonyos géptípusokkal repülhetnek az Európai Unió területére. Ezek a következők: Afrijet és Nouvelle Air Affaires SN2AG (Gabon), Air Koryo (Koreai NDK), Air Service Comores (Comore-szigetek), Iran Air (Irán) és TAAG Angola Airlines (Angola).

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai