hirdetés
hirdetés

Saját charter légitársaságot alapít a spanyol szállodaóriás

A koronavírus-járvány és a légiközlekedési piac stagnálása ellenére a spanyol szállodaüzemeltető csoport, az Iberostar charter légitársaságot hoz létre, amely a jövő nyári menetrendi időszaktól hosszútávú járatokat üzemeltetne - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az Aerotelegraph szerint a 9 országban 120 hotelt üzemeltető Iberostar a jelenlegi, és várhatóan a közeljövőben is megmaradó nehéz körülmények ellenére mégis lát némi fantáziát egy új légicégben, amely a World 2 Fly nevet kapta. A Diario de Mallorca napilapnak nyilatkozva Gabriel Subias, a vállalatcsoport egyik vezetője azt mondta, az első időszakban a Karib-térségbe szeretnének járatokat nyitni, és ehhez a szavai szerint repülőgépet is szereztek.

Egy Airbus A350-essel már rendelkeznek, és rövidesen leszerződnek egy másodikra is, a gépekkel Mexikóba, a Dominikai Köztársaságba és Kubába repülnének. A World 2 Fly a jövő nyári menetrendi időszak elején, 2021 márciusában indulna el. Kérdéses ugyanakkor, hogy a most alig létező hosszútávú járatok piaca hogyan fog alakulni. Az Iberostarnak azonban megvan az az előnye, ami a TUI-nak is, hogy csomagban tudja értékesíteni a szállodai foglalásokat és repülőjegyeket, valamint egyéb kiegészítő szolgáltatásokat. Emellett a vállalat függetleníteni tudná magát a piacon lévő légicégektől, és házon belül oldhatná meg az ügyfelei utaztatását.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai