hirdetés
hirdetés

Sűrűbb reptéri járat

Tarlós István főpolgármester pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a 100E jelzésű repülőtéri közvetlen buszjárat jövő péntektől sűrűbb követési időkkel, a korábbi 30 perc helyett 20 percenként közlekedik majd. 

hirdetés

A járatsűrítés időszerű volt: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Világgazdaság érdeklődésére elmondta, kétségtelen, hogy a 2017 júliusában forgalomba állított 100E utasszáma kiugróan emelkedett az azóta eltelt szűk egy évben. A menetrend szerint hajnal 4 és este fél 12 között félóránként induló buszok tavaly nyáron átlagosan 2900 utast szállítottak naponta a reptérre, illetve onnan a belváros irányába. Ez a szám idén tavaszra elérte a 3900-at. Az igazi dömping vasárnaponként tapasztalható: ezeken a napokon akár ötezer utas is lehet, a számuk ráadásul nem egyenletesen oszlik el, mivel a többség kijutni szeretne a repülőtérre.

A főpolgármester szavai alapján az MTI megírta, hogy a sűrűbb követési időn túl a 100E jelzésű járat üzemideje is meghosszabbodik: a Deák térről az első busz hajnali 3 óra 40 perckor, a reptérről az utolsó busz pedig 1 óra 20 perckor indul majd. Az éjszakai kiszolgálás javítása érdekében, várhatóan az idei nyár első felében a repülőtér és Kőbánya-Kispest között közlekedő 200E jelzésű járat folyamatosan jár majd. 

(forrás: Világgazdaság Online, MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai