hirdetés
hirdetés

Tapasok az Iberia járatain

A spanyol légitársaság is fontosnak tartja hazája gasztronómiájának megismertetését utasaival, így nyári menüjében tapasok, sonkák, gazpacho is helyet kapott.

hirdetés

A belföldi járatok business utasainak sherryt kínálnak a hideg felvágottakból, kolbászokból, és a legjobb regionális sajtokból álló tapasok mellé. A hosszú távú járatok üzleti osztályán pedig megjelenik a tortilla (tojásos omlett, amit itt leginkább gazdag snack-ként szolgálnak fel), a gazpacho és a szintén paradicsom alapú salmorejo hideg levesek, utóbbi almás-mangós vagy krumplis-tonhalas salátával körítve.

A főételek között marinált csirkét, malacpofát, borjústeaket és további izgalmas hús-, illetve halételeket találni, változatos zöldségekből készült köretekkel tálalva. Az Iberia szerint itt a legérdekesebb a spenóttal, sütőtökkel, céklával készült lazac, de választható még tonhallal töltött tésztabatyu vagy pite, paradicsomsalátával.

És persze a spanyol ételek mellé spanyol borok járnak: a Rioja, Ribera del Duero és Rueda régiók butikborászatainak kézműves tételeiből állították össze a kínálatot.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai