hirdetés
hirdetés

Téli újdonságok a Lufthansa Csoporttól

A légitársaságok pontosan heti 24 922 járatot indítanak 106 ország 288 célállomására a 2017/18-as új téli menetrend szerint.

hirdetés

A légitársaságok pontosan heti 24 922 járatot indítanak 106 ország 288 célállomására a 2017/18-as új téli menetrend szerint. Ezen túlmenően több mint 18 ezer codeshare-járatot fognak üzemeltetni mintegy 30 partnerlégitársasággal közösen. Így az utasok szinte az egész világot lefedő útvonalhálózatot vehetnek igénybe a Lufthansánál. A Csoport egyes légitársaságainak téli menetrendje 2017. október 29-én, vasárnaptól 2018. március 24-ig, szombatig lesz érvényes.

A Lufthansa Csoport légitársaságainak legfontosabb új útvonalai:

Lufthansa

2017. november 8-tól a Lufthansa hetente öt napon indít járatot Berlin és New York között. Az útvonalat kiszolgáló Airbus A330-300 minden hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton indul útnak nyugat felé. A Lufthansa ezzel 2001 óta először indít nagy távolságú járatot a német fővárosból.

Szintén idén télen indul újra a DüsseldorfMiami járat a Lufthansa észak-rajna-vesztfáliai utasainak kérésére. A 2017. november 8-án felszálló első járatot heti három követi majd (hétfőn, szerdán és pénteken) a téli szezonban.

A téli menetrend újdonságai közé tartozik az új MünchenPeking járat, amelyet az új A350-900 fog kiszolgálni. A Lufthansa utasai először repülhetnek a kínai fővárosba a világ legfejlettebb és legkörnyezetbarátabb nagy távolságú utasszállítójával.

Az Airbus A350-900 hetente négyszer száll majd fel Münchenből. Hongkong után Peking a Lufthansa A350 második legfontosabb célállomása Kínában. Emellett Bostonba (USA), Delhibe (India) és Mumbaiba (India) is Lufthansa A350-900 gépek indulnak Münchenből.

Az utasok München és Charlotte (USA), Denver (USA) és Tokió (Japán) között is gazdag járatválasztékból válogathatnak az idén télen.Európa – a Lufthansa tovább bővíti hálózatát a téli időszakban

Október végétől a Lufthansa számos új célállomásra repül Frankfurtból: Pamplonába (Spanyolország), Genovába, Bariba, Cataniába (Olaszország), Kuusamóba (Finnország), Kolozsvárba és Temesvárra (Románia). Szintén új járatok indulnak Frankfurtból Santiago de Compostelába (Spanyolország), Reykjavikba (Izland), Palermóba (Olaszország) és Paderbornba.

A Münchenből elérhető népszerű európai városok köre is bővül: Nantes-tal (Franciaország), Glasgowval (Egyesült Királyság) és Santiago de Compostelával (Spanyolország).

Swiss International Air Lines és Edelweiss

A téli menetrendben új célállomással egészül ki a Boeing 777-300ER útvonalhálózata. A Swiss a brazíliai São Paolóba is repül majd flottája zászlóshajójával. A Swiss idén télen indít először rövid távolságú járatokat a lengyelországi Wrocławba és a szerbiai Nišbe. Ezenkívül, a Swiss Berlint és Düsseldorfot is felveszi a kiszolgált repülőterek sorába, és növeli Moszkvába induló járatai számát.

A Swiss leányvállalata, az Edelweiss többek között a Kanári-szigetekre is kiterjeszti hálózatát, és 2017 telén repül első ízben a Florida állambeli Orlandóba.

Austrian Airlines

Az Austrian Airlines is új nagy távolságú úti céllal jelentkezik a 2017/18-as téli menetrendben. A légitársaság Boeing 767 gépe 2017. október 25-én szállít először utasokat a Seychelles-szigetekre

Ukrajnában négy úti céllal rendelkezik: Kijev, Dnyepropetrovszk, Lvov és Odessza. Közvetlenül Bécsből heti 4 járat repül Lvovba, illetve Odesszába, heti 11 járat Kijevbe, és heti 5 járat Dnyepropetrovszkba, Innsbruckból pedig heti egy járat indul Kijevbe, ami összesen 25 járatot jelent Ukrajnába hetente. Romániában Bukarest, Jászvásár (Iasi) és Nagyszeben (Sibiu) a légitársaság úti céljai – a három városba együtt összesen 41 alkalommal repül az Austrian.

Eurowings

A Eurowings a 2017/18-as téli szezonban is folytatja nagy távolságú programja bővítését, de az utasok a rövid és közepes távolságú járatok között is számíthatnak újdonságokra. Az új program egyik kiemelt interkontinentális járata október végétől indul Kölnből/Bonnból heti egy alkalommal Dél-Afrika második legnagyobb városába, Fokvárosba.

Düsseldorf is izgalmas tervekkel készül az idei télre. A Eurowings ezen a repülőtéren is bővíti nagy távolságú útvonalhálózatát. Ennek jegyében négy vonzó üdülőhelyre indít járatokat a Karib-tenger térségében. Heti kétszer repül Punta Canába (Dominikai Köztársaság), csütörtökönként Puerto Platába, péntekenként pedig Varaderóba (Kuba). A négyest a mexikói Cancun teszi teljessé. Ezt az útvonalat heti egyszer szolgálja majd ki a Eurowings december 18-tól.

A légitársaság utasai heti háromszor repülhetnek Düsseldorfból a horvátországi Zágrábba, hetente kétszer a marokkói Marrakeshbe és heti egyszer az egyiptomi Hurghadába.

Az új müncheni légi bázis is bővítést tervez a téli menetrendben. Az új úti célok között szerepel: Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife és Gran Canaria (Kanári-szigetek), Marrakesh (Marokkó) és Lisszabon (Portugália).

A Eurowings ezen túlmenően két új egyesült királyságbeli célállomásra indít járatokat Salzburgból: heti négyet a London-Stansted repülőtérre, heti kettőt-kettőt pedig Birminghambe és Manchesterbe.

Brussels Airlines

A Brussels Airlines nem kevesebb, mint 10 új napsütötte célállomást vesz fel téli menetrendjébe, mely részleteit ITT olvashatja. 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai