hirdetés
hirdetés

Temesváron erősít a Wizz Air

Ötödével több járatot indít jövőre Temesvárról a Wizz Air: Dortmund, Párizs, London, Róma és Bologna felé bővül a forgalom 2012-ben.

hirdetés

A társaság 2012. március 27-étől több járatot indít Dortmund felé, a párizsi Beauvais, a londoni Luton, a bolognai Forli és a római Fiumicino légikikötő irányába június 23-ától indul több repülő. „Szolgáltatásai kiterjesztésével a Wizz Air jövő nyáron húsz százalékkal növeli temesvári forgalmát, a légitársaság úgy becsüli, 2012-ben 400 000 utast szállít majd Temesvárról és vissza” - áll a Wizz Air közleményében, amelyet a román Mediafax hírügynökség idéz.

A Wizz Air Romániában a bukaresti, a temesvári, a kolozsvári és a marosvásárhelyi repülőtérről indít járatokat, tavaly összesen 2,16 millió utast szállított négy romániai bázisáról. Az Európai Bizottság májusban a Carpatair bejelentését követően vizsgálatot indított a temesvári repülőtér és a Wizz Air közötti szerződéses viszony ellenőrzésére, egy 2008-ban megkötött marketingszerződésről és 2,6 millió euró értékű repülőtéri illeték ki nem fizetéséről van szó, valamint a nagy kapacitású gépek után fizetett összes illeték 72-85 százalékos kedvezményes csökkentéséről. Az ún. low-cost repülőutak piacán jelen van még a Blue Air, a Fly Nikki, a German Wings, az Easy Jet és a Ryanair társaság - írja a Mediafaxra hivatkozva a Nyugati Jelen.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai