hirdetés
hirdetés

Tirol, a tilos táblák nagy barátja

Ha az ausztriai Tirol felé vezeti a nyári barangolások idején autóját, erről mindenképp érdemes tudnia. A különleges új intézkedés a bajorok rosszallását is magával hozta.

hirdetés

A nyári hétvégéken rengeteg forgalmi dugó van a tiroli autópályákon, ezeket az autósok a kis falvakat összekötő helyi utakon próbálták elkerülni, ami miatt a helyi forgalom is összeomlott. ezért a tartományi kormány mostantól megtiltotta a hétvégi átmenő forgalmat a nyári szezonba.

Forrás: © ÖAMTC
Forrás: © ÖAMTC

A döntést a tartományi kormányzó helyettese indokolta meg: „Ezeket a drámai intézkedéseket a vezetés tilalmára a tiroli lakosok, és az itt nyaralók érdekében hoztuk, mivel ők is a nyugalmat keresik nálunk" – állítja Ingrid Felipe, kormányzóhelyettes.

Tirol döntése zavart okozott Bajorország és Ausztria között. A bajor miniszterelnök panaszt nyújtott be a szomszédos ország ellen. "A tiroli intézkedés egyértelműen ellentétes az európai joggal, mivel korlátozza az európai utazási szabadságot, és ha az Európai Bíróság úgy döntött, hogy a német autópályadíj jogellenes, akkor az osztrák rendelet esetében sem dönthetnek másképp” – mondta Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke. 

Az Európai Bíróság friss ítélete szerint a németek által tervezett autópályadíj megkülönbözteti a külföldi járművezetőket. Ez azért fontos a tiroliaknak, mert Bécsbe Bajorországon keresztül vezet a leggyorsabb út.

Az érintett útszakaszok pontos listája az osztrák autóklub honlapján is megtalálhatók.

 
(forrás: Euronews.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai