hirdetés
hirdetés

Tőzsdére lép Pesten a Wizz Air?

Legalábbis ezt csicsergig a Forbes-madarak.

hirdetés

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kereskedésindító csengetését csütörtökön a Wizz Air végzi, ez a lehetőség azonban a tőzsdén kibocsátó vállalatoknak jár elsősorban. A Wizz Air azonban nem az. Azonban az lesz, csak nem úgy, ahogy sokan várták, írja a Forbes.hu hírportál.

 

A BÉT meghívójából értesült a portfolio.hu arról, hogy valamilyen formában megjelenik a magyar légitársaság a magyar tőzsdén, ha már ők végzik a csütörtöki piacnyitást. Arra minimális az esély, hogy kötvénykibocsátóként jelenne meg, a Portfolio szerint sokkal inkább arról lehet szó, hogy a BÉT a piacon lesznek elérhetők a légitársaság részvényei.

A Wizz-papírokat továbbra is a londoni tőzsdén kereskedik, a BÉT arról szól, hogy más tőzsdén jegyzett külföldi részvények és ETF-ek (tőzsdén kereskedett alapokkal, amelyeket elsősorban kisvállalkozók számára hoztak létre) kereskedését biztosítja forint alapon.

Néhány nappal ezelőtt a Központi Elszámolóház és Értéktár (KELER) Zrt. is felsorolta a Wizz Airt a BÉT piac papírjai között. Ez a magyar befektetők számára azért jó hír, mert forintban, és talán az eddiginél olcsóbban tudnak kereskedni a Wizz-részvényekkel. 

A teljes hír elolvasható: ITT

(forrás: Portfolio / Forbes / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai