hirdetés
hirdetés

Új prémium váró Párizsban

Az Air France nyitotta a Charles de Gaulle Nemzetközi Repülőtér 2F terminálján.

hirdetés

A Jouin Manku tervezőiroda által megálmodott lounge a Charles de Gaulle Nemzetközi Repülőtér 2F terminálján található. A helyiséget a schengeni térségben közlekedő járatok business osztályú utasai és a Flying Blue Elite Plus tagjai díjmentesen használhatják.

Ez a légitársaság egyik legnagyobb prémium várója, teljes területe 3 ezer négyzetméter, két szinten 570 férőhely várja a vendégeket. A terület kialakítását és a bútorok formatervezését a kanadai építész, Sanjit Manku és a francia dizájner, Patrick Jouin által alapított Jouin Manku tervezőiroda végezte, munkájuk során a kecsesség és a légiesség volt a fő rendezőelv, hogy a légitársaság ügyfeleinek minőségi kikapcsolódásban legyen része.

 

Nagy, nyitott tereivel, ívelt vonalvezetésével, áttekinthetőségével nyugodtságot sugároz, amelyet az anyaghasználat is megerősít: egyebek mellett terrazzo műköveket, lávakövet, fát, bőrt és egyéb szöveteket használtak. A bútorok letisztult, funkcionális kialakításúak, a lounge színösszeállítása az Air France színeit tükrözik: a kék árnyalatai mellett a fehér és a piros is megtalálható, ahogy a légitársaság logója, és a szárnyas csikóhal jelvény is.

A bejáratot a belső térrel egy repülőgép szárnya által ihletett hatalmas szobor köti össze, a váró központi látványeleme mégis a hajlított üvegfelületen keresztüli kilátás a futópályára. Az vendégek számára ingyenes Wi-Fi hozzáférés, telefontöltésre használható csatlakozók állnak rendelkezésre, a Flying Blue Ultimate ügyfeleket külön teremben, személyre szabott ellátással várják.

 

Mindkét szinten gourmet ételeket kínálnak, amelyek a francia konyha kifinomultságát hirdetik. A légitársaság környezeti megfontolások miatt a regionális és szezonális termékeket részesíti előnyben a menü összeállítása során. A kínálat minden napszakban változik, de a mini szendvicsek, a saláták és a meleg quiche-ek az állandó kínálat részét képezik. Palacsinták, főételek, sajtok és desszertek is elérhetők, a bor- és champange-kínálatot a 2013-ban a világ legjobbjának választott sommelier, Paolo Basso állította össze. A relaxáló helyiségeknél gyógyfűteák közül is lehet választani.

A második szintre a lounge közepén található lépcsőn keresztül lehet eljutni, itt elsősorban a pihenésre vágyókat szolgálják ki. Kényelmes kanapék, nyugtató hangulatvilágítás várja az utasokat, a dönthető háttámlájú székekből is remek kilátás nyílik a repülőtér futópályáira. Ezen a szinten érhetők el a Clarins által biztosított, a Traveller Spa koncepció részét képező szépségápolási kezelések, egyebek között húszperces, személyre szabott arckezelést lehet igénybe venni. A felfrissülésre vágyókat 10 zuhanyzó és öltöző is várja.

 

 

(forrás: Kép és szöveg: Air France)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk