hirdetés
hirdetés

Új vasúti menetrend lép életbe

Az új vasúti menedrend vasárnap lép életbe, az alábbi fontos változásokat tartalmazza:

hirdetés

A tájékoztatás szerint az új menetrendben Dunakeszi állomáson több gyorsított vonat áll meg, Budapest és Győr között több új járat közlekedik, IC minőségű kocsik járnak Pápa és Budapest között. 

A Szentgotthárd-Budapest, illetve Sopron-Budapest viszonylatban különválik a reggelenként közlekedő Savaria-Scarbantia InterCity, önálló vonatokként közlekednek Szentgotthárdról és Sopronból. 

A pénteki megnövekedett utazási igények miatt két új vonat közlekedik Budapest Keleti pályaudvar-Győr között, amelyek a Keletiből 12:53 és 14:53-kor indulnak a hét utolsó munkanapján. 

A Debrecen-Nyírábrány, Debrecen-Nagykereki, Debrecen-Tiszalök és a Debrecen-Füzesabony vonalakon korszerű, akadálymentes Desiro motorvonatokkal is rendszeresen utazhatnak a térségben élők és a turisták. 

A Budapest-Százhalombatta-Pusztaszabolcs-Dunaújváros és a Budapest-Hatvan-Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely vonalakon a pályafelújítások miatt az év nagy részében vágányzári menetrend lesz érvényben, egyes szakaszokon pótlóbuszos átszállásokra is számítaniuk kell az utasoknak. Ezekről év közben rendszeresen tájékoztatni fogja az utasokat a vasúttársaság.

Bővül a nemzetközi összeköttetés a Kolozsvár-Budapest-Bécs, a Budapest-Berlin és a Budapest-Krakkó útvonalakon, újraindul a kishatárforgalom Pécs-Magyarbóly és Pélmonostor között.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
A menetrend nemzetközi része, az elmúlt évekhez képest óriási visszaesés. Két közvetlen összeköttetést erőltet a MÁV-Start, az Erdélyi és a horvát vonalat. Meg
kell jegyezni, hogy ez a két vonal nincs teljesen kihasználva. Továbbá sikernek próbálják beállítani a Bécs-Kolozsvár vonatot, amelyben a MÁV-Startnak semmi szerepe
nincs. Nekünk nincs is rá szükségünk. Ugyanakkor hiányzik az előző években maximálisan kihasznált és közkedvelt vonatok Bulgáriába (Burgasz és Várna) Montenegróba
(Bar), Görögországba (Tesszaloniki) és még előtte Olaszországba (Velence). Érthetetlen a MÁV-Start vezetésének döntése, amely a szakmaiatlanságra, hozzá nem
értésre vezethető visza, vagy egyszerüen nem akarnak dolgozni. Ideje lenne már hozzáértő vezetést alkalmazni.
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai