hirdetés
hirdetés

Ismét járattörléseket jelentett be a Ryanair

Az utazási korlátozások bevezetése és a kereslet csökkenése miatt a Ryanair októberben újabb 20 százalékkal csökkenti felkínált kapacitásait. Eközben a cég vezetése több százezer eurós prémiumot szavazott meg Michael O’Leary vezérigazgatónak - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A ír fapados légitársaság az AIRportalhoz eljuttatott közleménye szerint a szeptemberi 20 százalékos visszavágás után októberre újabb 20 százalékkal csökkenti a felkínált kapacitást, így az év tizedik hónapjában a tavalyi teljesítményének előzetesen várt 50 százaléka helyett csak 40 százalékát biztosítja a cég. Ezzel együtt a légitársaság azzal számol, hogy 70 százalék felett tudja tartani a járatok átlagos kihasználtságát. A Ryanair közlése szerint még korai a téli menetrendi időszakról beszélni, de ha tovább szigorodnak az utazási korlátozások, akkor újabb és újabb kapacitás-csökkentéseket kell majd bevezetnie. A döntést elsősorban a többnyire rövid határidővel meghozott utazási korlátozások okán csökkenő keresletre válaszul hozta a légitársaság, az előzetes foglalások ugyanis nem mutatnak túl jól.

Eközben a légitársaság részvényeseinek egy része felháborodott azon, hogy a cég 458 ezer eurós, mai árfolyamon 162 millió forintos bónuszt akar kifizetni Michael O’Leary-nek, noha a vezetőség leépítést hajt végre, és az államtól bértámogatásra is vett fel pénzt. A vezérigazgató 2021 végéig 250 ezer eurós alapfizetést is kap, ez egyébként fele annyi, mint tavaly.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai