hirdetés
hirdetés

Utasként indult, pilótaként érkezett

A Manchesterből induló Easyjet gép két több órás késéssel indult volna Alicantéba, mert a járatot teljesítő egyik pilóta nem jelent meg időben. Michael Bradley, a vállalat pilótája ezzel a járattal szeretett volna nyaralni menni, így felajánlotta a segítségét, amit a cég elfogadott, így Airbus A319-es csupán 20 perces késéssel sikeresen landolt a célállomáson.

hirdetés

Bradley a beszállítás után civil ruhában nem az ülőhelyére, hanem a pilótafülkébe ment, majd kiállt az utasok elé és közölte, hogy mi a helyzet: a gépen jelentette be az utasoknak, hogy mégsem lesz késés, mert ő fogja elvezetni a gépet. Majd viccelődve hozzátette: persze csak akkor, ha nem zavarja őket, hogy nem egyenruhában van. Az esetről az egyik utas FB-os beszámolója ide kattintva érhető el.

Az Easyjet azt közölte, hogy a francia légiforgalmi irányításban hétvégén keletkezett számítógépes problémák a hétfői menetrendre is kihatottak, mivel át kellett szervezni a személyzet beosztását. A légitársaság szóvivője a Manchester Evening Post című brit lapnak elmondta, a francia légi irányítás hibája miatt kellet több járatot is törölniük, sok gép pedig csak késve tudott elindulni, és ennek hatására sok járatnál nem volt elég bevethető személyzet. A szóvivő hozzátette: "hálásak vagyunk a pilótánknak, aki családjával indul nyaralásra szeptember 2-án, és önként vállalta, hogy elvezeti a gépet"

A szóvivő kiemelte, hogy a pilóta nagyon kipihent volt, mert már négy napja szabadságon volt, és meg volt minden engedélye a repülőgép elvezetéséhez.

 

(forrás: 24.hu, Airportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai