hirdetés
hirdetés

Utazzon vonattal a Balatonra!

Minden eddiginél több légkondicionált motorvonat, kényelmes InterCity kocsikkal közlekedő gyorsvonatok, kerékpárszállító kocsik várják az utazókat az augusztus 25-ig érvényben lévő nyári menetrendi időszakban, valamint érezhetően csökkentek a menetidők is. 

hirdetés

Északi part

A nyári menetrendi időszakban Budapestről a Balaton északi partjára 19 közvetlen és 3 pár átszállásos vonat biztosítja az eljutást az utazók számára. A járatok között háromféle új vonattípus közlekedik, melyek a Kék Hullám, Katica és Tekergő fantázianevet viselik.
Az új járattípusokkal menetrendszerűbb, kiszámíthatóbb a közlekedés, és a különböző igényű utasok személyre szabott kiszolgálása is megvalósul.

Kék Hullám

A Budapest – Tapolca között kétóránként közlekedő Kék Hullám sebesvonat Balatonfüredtől minden állomáson és megállóhelyen megáll. Ez a vonat légkondicionált InterCity és kerékpárszállító kocsit is továbbít. Balatonfüred-Tapolca között a vonat felár váltása nélkül igénybe vehető.

Tekergő 

A Budapest – Tapolca között közlekedő Tekergő gyorsvonat kiválóan alkalmas csoportos utazásokra és nagyobb számú kerékpár szállítására is. Naponta 5 pár ilyen vonat közlekedik, többségében nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsikkal. A vonatokra gyorsvonati pótjegyet nem kell váltani.

Katica

A Budapest – Balatonfüred között közlekedő Katica sebesvonat Székesfehérvártól minden állomáson és megállóhelyen megáll. A kétóránként közlekedő Desiro vonatok kerekes székes utazásra, illetve babakocsival is kényelmesek, Székesfehérvár – Balatonfüred között felár nélkül igénybe vehetők.

A Balaton északi partjára Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok érintésével Záhonyból, illetve Szombathelyről közvetlen vonatot közlekedtet a MÁV-START Zrt.

Déli part

A nyári időszakban a Balaton déli partjára a kétóránkénti gyorsvonatok egy-egy légkondicionált InterCity kocsival indulnak. (Az IC kocsi IC pót- és helyjegy váltása mellett vehető igénybe.) A járatokban nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsik is közlekednek.

Újdonság és jó hír a kerékpárral Balatonra készülők számára, hogy a kerékpárok fel-és lerakodásában mind az északi mind pedig a déli parti nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival közlekedő vonatokban segítségükre lesz a vasúttársaság egy munkatársa, aki a kerékpáros kocsit Székesfehérvár-Nagykanizsa és Székesfehérvár-Tapolca között kíséri.

Budapest-Déli pályaudvar és a Balaton déli partja között – a gyorsvonatok mellett – naponta több sebesvonat is közlekedik, amelyek a tóparton minden megállóhelyen megállnak, ezáltal közvetlen eljutást biztosítanak valamennyi üdülőterületre.

A MÁV-START kerékpárszállítást is biztosító közvetlen vonatokat indít a magyar tengerhez Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok érintésével Záhonyból, Miskolcról, Szegedről, Pécsről, valamint Szombathelyről. Győr és Siófok között naponta közlekedik egy vonatpár, a vonathoz a vasúttársaság Székesfehérváron csatlakozást biztosít az északi part irányába.

Balaton Mix: Vonattal és hajóval a Balatonon

A Balaton körüli vasútvonalakra és a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járataira szóló Balaton Mix jeggyel bejárhatja a magyar tengert és környékét, akár kerékpárjával is. A kedvezményes utazási jegy kétféle időtartamra váltható, a 7 napos változat 2 szabadon választott napon, a 3 napos változat pedig 1 szabadon választott napon 0-24 óráig jogosít korlátlan számú díjmentes utazásra. A gyermekjegy 6-14 éves kor között váltható, míg családi jeggyel 2 felnőtt és legfeljebb 2 gyerek utazhat együtt. A Balaton Mix jegyet csoportok részére kedvezményesen értékesíti a MÁV-START. A Balaton Mix mellé, a Balatonhoz való eljutásra 50%-os alkalmi menettérti jegy váltható, mely a Balaton Mix jegy felmutatása mellett jogosít visszautazásra. (A 3 napos jegy mellé 50 km-nél rövidebb távolságra ez a kedvezmény nem vehető igénybe.)

A Balaton Mix ára

Jegy típusa Ár Utazási napok száma
felnõtt 7 napos 5 390 Ft 2
felnõtt 3 napos 3 250 Ft 1
gyermek 7 napos 3 090 Ft 2
gyermek 3 napos 1 890 Ft 1
családi 7 napos 14 500 Ft 2
családi 3 napos 8 590 Ft 1

www.mav-start.hu

(forrás: (x))
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai