hirdetés
hirdetés

Washingtont egyszer mindenkinek látnia kell

Az Amerikai Egyesült Államok fővárosa évről évre egyre felkapottabb úticélnak számít már az európai turisták körében is. Washington D.C. többek között olyan egyedülálló látnivalókkal kecsegtet, mint a Kapitólium, a Lincoln-emlékmű vagy a Fehér ház, nem is beszélve a temérdek ingyenes múzeumról és gasztronómiai különlegességekről. A metropolisz ráadásul idén nyártól már a magyarok számára is könnyebben elérhető lesz, a LOT légitársaság új járata ugyanis 2020 júniusától közlekedik Washington és Varsó között.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Az elmúlt évtizedekben folyamatosan nő a magyar turisták száma az Amerikai Egyesült Államokban, ráadásul megfordult az a tendencia is, hogy túlnyomó többségben New Yorkot keresik honfitársaink. Washington D.C. dinamikusan fejlődik, számos történelmi épülettel rendelkezik és a városvezetők gondosan ügyelnek arra is, hogy a külföldiek is jól érezzék magukat a metropoliszban. Az amerikai fővárosban tökéletes kikapcsolódási lehetőséget nyújt a NationallMall nevű nemzeti park. Az amerikai nemzeti szimbólumokkal teli területet évente mintegy huszonötmillióan keresik fel a világ minden tájáról. Egyre könnyebben repülhetünk Washingtonba Washington D.C. ma már egyáltalán nem elérhetetlen úti cél a magyarok számára sem.

A LOT légitársaság a napokban jelentette be, hogy 2020 júniusától hetente háromszor indítanak járatot Varsó és az amerikai főváros között. A több mint hétezer kilométeres távolságot bő kilenc óra alatt teszi majd meg az új járat. Nekünk, magyarok számára ez azért is örömhír, mert Budapestről naponta hat járat is indul Varsóba, így már egyetlen gyors átszállással is megtervezhető az utunk Washingtonba – adta hírül a Discover America Hungary Egyesület. A LOT egyébként Budapestről jelenleg heti három, áprilistól heti négy, májustól pedig heti hét járatot indít a New York-i John Fitzgerald Kennedy nemzetközi repülőtérre, de Varsóból Washington mellett Chicagóba, Los Angelesbe, Miamiba, augusztustól pedig San Franciscóba is elrepülhetünk velük. A légitársaság hosszútávú járatait a Boeing 787-es Dreamliner repülőgépekkel repülik, ezek a típusok jelenleg a legmodernebbek a piacon.

Farkas Miklós, a Discover America Hungary elnöke kiemelte: egyre könnyebb elérni a keleti parti nagyvárosokat Magyarországról. "New York mellett több és több utas látogat minden évben Washingtonba, Philadelphiaba és Bostonba is. Immár az új washingtoni LOT járatnak köszönhetően, nem muszáj New Yorkból oda-vissza utazgatnunk, hanem kényelmesen elrepülhetünk Washingtonba egy átszállással és hazajöhetünk New Yorkból közvetlen járattal. A nagyvárosok között pedig a legegyszerűbben 2-3 órás vonat úttal utazhatunk városközpontból-városközpontba. Így nem kevés utazással töltött időt és pénzt spórolhatunk meg, mégis legalább az egyik irányban élvezhetjük a közvetlen járat nyújtotta előnyöket."

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai