hirdetés
hirdetés

Zöld lesz Svédország egyik országútja

Ez a Mittstråket, szó szerinti fordításban a középső út, Svédország egyik legfontosabb főútja. Amelyik keletről nyugatra szeli át az országot, Norvégia felé.

hirdetés

Ez egy fehér színű út, hosszan jeges is a téli hónapokban, de egy európai projekt azt célozza, hogy “zöld” legyen egész évben. Ennek érdekében növelik a töltőpontok számát az elektromos járműveknek, minden vasútállomásnál az út mentén, adja hírül az euronews.com portál.

pixabay.com
pixabay.com
 

A cél az, hogy fejlesszék a vegyes fuvarozást, és csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátást a személyforgalomban. 

A Ladda i Mittstråket projekt költségvetése 807 536 euró (8,3 millió korona), amelynek 50 százalékát az Európai Kohéziós Politika finanszírozza. Jämtland és Västernorrland megye finanszírozza a másik 50 százalék nagy részét, míg a Jämtkraft és Sundsvall Energi állja nagyjából 7 százalékát.

85 töltőállomás van, azokat több mint 200 ezer potenciális felhasználónak tervezték, azoknak, akik Sundsvall és Storlien között élnek.

Az országút 358 kilométer hosszú.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk