hirdetés
hirdetés

A csehek is elég csehül állnak

Jelentősen visszaesett a csehországi idegenforgalom az első negyedévben.

hirdetés

Több mint 3,1 millió turista szállt meg az első negyedévben a csehországi szállodákban, panziókban és kempingekben, 22,2 százalékkal kevesebb, mint 2019 azonos időszakában, közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) hétfőn Prágában.

A szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma éves összehasonlításban 16,7 százalékkal 8,9 millióra csökkent. A csökkenés alapvető oka természetesen a koronavírus-járvány, hiszen jauárban és februrárban az adatok még növekedést mutattak. "Márciusban a vendégek száma 67 százalékkal, a vendégéjszakáké 57 százalékkal esett vissza" - mutatott rá Pavel Vancura szakigazgató.

A külföldi turisták száma az első negyedévben éves szinten 26,1 százalékkal, a hazaiaké 18,1 százalékkal csökkent. Az első negyedévben 335 ezer német vendég érkezett Csehországba, 17,4 százalékkal kevesebb, mint 2019 azonos időszakában. A szlovákiai látogatók száma 25 százalékkal, az olaszoké 40 százalékkal, a kínai, japán és dél-koreai vendégeké több mint 50 százalékkal esett vissza. A szállodák foglaltsága az első három hónapban 76,9 százalék, a panzióké 81,6 százalék volt. A Prágába érkező vendégek száma 27,4 százalékkal csökkent január-márciusban az egy évvel korábbihoz képest a CSÚ adatai szerint.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai