hirdetés
hirdetés

A csehek szükségállapot kihirdetésére készülnek

Mit jelent ez pontosan esetükben? Mutatjuk.

hirdetés

Csehországban szükségállapot kihirdetését fogja javasolni a kormánynak Roman Prymula egészségügyi miniszter. Szerinte ez az egyetlen módja annak, hogy megfékezzék az egyre terjedő koronavírus-járványt. "Enélkül nincs sok esélyünk. Úgy gondolom, hogy ezt már a kormány következő ülésén megteszem" - mondta a miniszter.    

A cseh kormány egyszer már korábban, március 12-én hirdette ki a szükségállapotot, amely több hosszabbítás után május 17-ig volt érvényben. "Támogatni fogom a javaslatot" - reagált Andrej Babis kormányfő Prymula bejelentésére hétfő este a Nova kereskedelmi televízió vitaműsorában. 

A jelenlegi szabályozás szerint a szükségállapotot a kormány hirdeti ki legfeljebb 30 napra, de haladéktalanul értesítenie kell döntéséről a képviselőházat, amely azt megerősíti, vagy hatályon kívül helyezi.
Az egészségügyi miniszter már a múlt pénteken jelezte, hogy a héten az óvintézkedések további szigorításával kell számolni.

Elsősorban a gyülekezés korlátozásáról van szó. Vasárnap egy másik nyilatkozatában azt mondta, hogy napokon belül legfeljebb 20 személyben korlátozzák a szabadidős tevékenységekben való részvételt. 
    

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai