hirdetés
hirdetés

A Kvarner-öbölben és Isztrián nyaral a legtöbb magyar

A jelenleg Horvátországban nyaraló közel 860 ezer turistából mintegy 740 ezer külföldi, áll a Horvát Idegenforgalmi Közösség legfrissebb közleményében.

hirdetés

 A legtöbb vendég jelenleg Isztria, Kvarner, valamint Split-Dalmát és Zadar megyékben tartózkodik, míg a legnagyobb népszerűségnek örvendő úti célok Rovinj, Vir, Poreč, Medulin és Umag.

 

A turizmusban dolgozók mint egy 70 százaléka be van oltva, míg az odaérkező turistákat, amennyiben ilyen igényük van, akár helybenis beoltathatják magukat, a helyi lakosság számára kijelölt oltóhelyeken.

Jelenleg mintegy 350 plusz tesztelési pontot állítottak be Horvátország-szerte.

Nikolina Brnjac turisztikai- és sportminiszter elégedett a szezon eddigi eredményeivel és reményét fejezte ki arra nézve, hogy a nyarat sikerül ebben az ütemben végigvinni: "Az év elejétől jó eredményeket könyvelhetünk el a turisztikai forgalmat illetően, ami közel 50 százalékkal haladja meg az elmúlt év azonos időszakában mért számokat. Eddig mintegy 4,5 millió turista több mint 23 millió vendégéjszakát töltött el nálunk, ami az előző év azonos időszakához képest plusz 1,2 millió vendégszámot és közel 7 millió vendégéjszakával többet jelent. Ezek az eredmények minden bizonnyal a turisztikai év megfelelő előkészítésének is köszönhetőek, hiszen idén egy sor olyan intézkedést foganatosítottunk, melyekkel sikerült Horvátországot biztonságos célpontként pozícionálni."

Idén eddig több mint 172 ezer magyar turista több mint 880 ezer vendégéjszakát töltött el Horvátországban, ami az előző év azonos időszakához képest 90 százalékos növekedést jelent. A legtöbb vendégéjszakát a földrajzilag legközelebbi megyékben (Kvarner és Isztria) regisztrálták, majd Split-Dalmát és Zadar megye következik. A magyarok a legtöbb vendégéjszakát Vir, Rovinj és Crikvenica településeken realizálták, a szálláshelyek típusát tekintve a magyarok leginkább magánszállást vesznek igénybe (az összes vendégéjszakák 45 %-a), a legnagyobb növekedést a szállodákban (+150%) és a kempingekben (+ 115%) mérték.

Egyre több magyar választja a hajós turizmust és hajókon történő tartózkodást, a turizmus e formája szintén nagyobb növekedést mutat a magyar vendégéjszakák tekintetében, mint a magánszállások.

A magyar turisták átlagosan 5 napot töltenek el Horvátországban.

Mint a közlemény megállapítja, habár a magyar turisták többsége (75%) egyénileg utazik, az utazási irodákkal utazók által eltöltött vendégéjszakák száma is növekszik, vagyis idén több turista választotta az utazási irodák által szervezett utakat, mint tavaly.

(forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai